UKINUTA PRESUDA VOZAČU BMW SMRTI! Nikola Mihailović je pijan na Ibarskoj izazvao nesreću- poginulo je četvoro ljudi
Nikola Mihailović, Foto: Privatna arhiva, Nemanja Nikolić

STRAŠNO

UKINUTA PRESUDA VOZAČU BMW SMRTI! Nikola Mihailović je pijan na Ibarskoj izazvao nesreću- poginulo je četvoro ljudi

Istovremeno je sud naložio da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu, i produžio mu je pritvor

Objavljeno: 17:00h

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na četiri godine zatvora bio osuđen Nikola Mihailović (28) iz okoline Lazarevca povodom optužbi da je 9. avgusta 2019. godine pijan izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je poginulo četvoro mladih, a četvoro teže i lekaše povređeno.

Istovremeno je sud naložio da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu, i produžio mu je pritvor.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena, usvojene su i žalba tužioca i branilaca okrivljenog.

Tužilaštvo je ukazalo da je presuda doneta na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog cinjenicnog stanja, jer je prvostepeni sud neosnovano odbio predlog tužilaštva da se odobri dopunsko saobraćajno veštačenje sa zadatakom komisije veštaka da izađe na lice mesta i izvrši sva merenja u vezi sa preglednošću u raskrsnici.

Takođe, kako navodi Apelacioni sud, albama branilaca se ukazuje da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer nema dovoljno jasnih razloga o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a iz kojih bitnih povreda je proizašlo i pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenicno stanje, zbog čega se ukidanje prvostepene presude pokazuje nužnim.

Mihailović je optužen da je 9. avgusta 2019. godine oko jedan sat posle ponoći vozio "BMV" sa 1,36 promila alkohola u krvi, i na Ibarskoj magistrali kod mesta Šupanjac i udario u taksi "dačiju" krećući se brzinom od najmanje 117,3 km/čas, na mestu gde je brzina saobraćajnim znakom ograničena na 50 km/cas.

Tada su poginuli njegova saputnica iz BMV-a Katarina Ivanković (20) i troje putnika iz "dačije" - vozač Aleksandar Savatić (22) Đorde Belušević (22) i Đorde Subotić (19).

Teško je povređen maloletni Stefan S, koji je bio u "dačiji" a u "BMV-u" teške povrede zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povreden Stefan Ivanović.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.