DESETORO DECE OSTALO BEZ RODITELJ! Porodice Gorana i Sofije u SUZAMA
Saobraćajna nesreća, Foto: Printscreen Pink

TRAGEDIJA KOD LOZNICE

DESETORO DECE OSTALO BEZ RODITELJ! Porodice Gorana i Sofije u SUZAMA

Nisu mogli ni da sanjaju kakav im se užas sprema

Objavljeno:

Trebalo je da to bude samo još jedan običan dan za vredne ljude iz sela Jadranske Lešenice i Joševe, iz okoline Loznice. I juče su Goran Mršić (49) i njegova supruga Ljiljana (32), zajedno s Radojkom Jovanović (60), Radislavom Todorovićem (48), kao i bračnim parom Dejanom Zdravkovićem i Sofijom Bajramović i njihovim sinom Sinišom, koji ima samo 14 godina, negde oko šest ujutru krenuli na posao.

Radili su kao nadničari i krenuli su, kao i svakog drugog dana, u berbu jagoda u Rumskoj.

Nisu mogli ni da sanjaju kakav im se užas sprema.

ŠTA SE DOGODILO NA PUTU

Družina iz dva sela, udaljenih jedno od drugog šest kilometara, u kombiju koji je vozio Goran Mršić, na putu Zavlaka–Tekeriš naletela je na kamion. Od siline udarca kombi je sleteo s puta, a na licu mesta poginuli su Goran, Radojka, Sofija i Radislav. Ljiljana, koja ima prelom četiri rebra, grudni koš pun krvi i probijenu plućnu maramicu, bori se i dalje kao lavica.

I tako, za tren oka, dva sela su postala epicentar tuge u Srbiji. Desetoro dece je ostalo bez roditelja, koji su želeli da zarade dnevnice od 2.600 dinara kako bi porodicama obezbedili koru hleba… Kobni sudar dogodio se oko 6.30 časova. Raskrsnica na kojoj je došlo do nesreće je prilično nepregledna, a i dalje postoje oprečne informacije šta se tačno dogodilo.

Prema izjavama očevidaca, pošto se na tom delu puta svakodnevno kreću kombi vozila kojima se nadničari prevoze do plantaža jagoda, kombi je u jednom trenutku propustio da stane kod znaka „stop”, a delovalo je kao da se vozaču zaglavio gas, pa nije mogao da uspori. Iz suprotnog smera, u pravcu Krupnja, kretala su se dva teretna kamiona koja nisu prevozila teret, a posle policijskog uviđaja ustanovljeno je da su tragovi kočenja na mestu nesreće iznosili oko 30 metara. Gotovo u istom momentu kad se dogodila nesreća, na licu mesta su se našli i prijatelji nesrećnih ljudi. Jedan od njih je jecajući uspeo samo da progovori:

– Mučenici su samo pokušali da obezbede sebi koricu hleba, a sad su poginuli. Nastradali Goran i njegova žena Ljiljana živeli su u Joševi. Kombi u kome je tragično završio život sam je kupio kako bi obezbedio prevoz na posao.

Kad je ekipa Objektiva stigla u kuću Mršića, kraj samog druma koji vodi prema Tekerišu, zatekla je potresne scene. Niko nije mogao da prihvati činjenicu da je Goran mrtav. Izgovarali su, gotovo paralisani od bola, da se nadaju da će im snajka Ljilja preživeti.

– Goran i Ljilja imaju troje dece, dva sina i ćerku. Ona je imala leukemiju, ali stanje joj se stabilizovalo kad je dobila transplantaciju koštane srži, koju joj je dao stariji brat. Moj sin Goran bio je vredan i dobar čovek. Imao je i ćerku i sina iz prvog braka. Bio je borac, radio je sve što je mogao da prehrani porodicu. Vozio je malo i kamione po inostranstvu – rekao je za Objektiv, vidno potresen, Goranov otac Živorad, oko koga su bila i Goranova unučad od ćerke iz prvog braka.

Iako priznaje da je morao da popije šaku lekova za smirenje, Živorad je u dahu uspeo nešto da kaže.

– On je bio profesionalni vozač. Svi moraju da znaju da je krivina na kojoj se nesreća dogodila strašno nepregledna. Mnogo tu ima problema – ponavljao je, gotovo u bunilu, otac čoveka koji se nalazio za volanom kombija u kome je okončan život četvoro ljudi.

Put je izveštače Objektiva zatim odveo u susedno selo, u Jadransku Lešnicu. Iz tog mesta su žrtve udesa Radislav, Radojka i Sofija, kao i povređeni Dejan i mali Siniša. To je i selo u kome živi majka i brat teško povređene Ljiljane. Komšinica Radislava Todorovića za Objektiv je govorila o tome kakav je bio nastradali čovek, za koga ne može sa sigurnošću da kaže da li je rođen 1973. ili 1974. godine. Ono u šta je sigurna jeste da s rođenim bratom nije bio u dobrim odnosima.

– Kad se vratio sa odsluženja vojnog roka u Sloveniji, bio je drugi čovek. Mislim da je psihički oboleo. Kad je bio pod lekovima, radio je takve poslove. Bio je radnik, nije pravio neke probleme – svedoči komšinica tragično nastradalog čoveka.

ZDRAVKOVIĆI NE ZNAJU DA SU OSTALI BEZ MAJKE

Nekoliko kuća dalje još jezivija priča. Radojka je bila žena koja nije mogla da ima decu. Živela je sama, ali, kako kažu meštani ovog sela, pomagala je bukvalno svakom – dobra duša i dobri duh tog mesta. U blizini Radojkine kuće nalazi se i porodična kuća u kojoj žive majka i brat Ljiljane, Mile Mršić (25).

– Šta da kažem… – rekao je Mile, paleći cigaretu za cigaretom.

– Vredni ljudi, posvećeni deci i porodici. Takva tuga, takav bol…

U kući u kojoj su živeli Dejan Zdravković i njegova supruga Sofija Bajramović, koja je zadržala svoje devojačko prezime, zatekli smo Dejanovu majku Milenu. Ova baka od 80 godina čuvala je njihovo četvoro dece kad se na pragu pojavila policija.

Nije im saopšteno da im je majka poginula, a da im se otac zbog povreda nalazi u bolnici. Mileni je rečeno da je njen unuk Siniša doživeo nesreću i da je na putu ka Beogradu.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.