ELEZOV SARADNIK NA SLOBODI! Osumnjičenom za likvidaciju Tigra ukinut pritvor
Drako Elez, Foto: MUP

epilog hapšenja

ELEZOV SARADNIK NA SLOBODI! Osumnjičenom za likvidaciju Tigra ukinut pritvor

Tužilaštvo Lizdeka sumnjiči da je član kriminalne grupe Darka Eleza i da je učestvovao u više teških krivičnih dela

Objavljeno:

Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o predlogu Tužilaštva BiH za ukidanje mere pritvora Nedeljku Lizdeku, juče doneo rešenje kojim je usvojen predlog Tužilaštva BiH te je prema osumnjičenom Lizdeku ukinuta mera pritvora određena rešenjem Suda BiH od 20. maja. Istovremeno su prema njemu određene mere zabrane.

Lizdeku je oduzet pasoš te mu je zabranjeno putovanje van BiH, a takođe mu se zabranjuje prelazak granice uz ličnu kartu.

Mora povremeno da se javlja u Policijsku stanicu Pale. Kontrola opravdanosti trajanja mera vršiće se svaka dva meseca, a osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši bilo koju nametnutu obavezu.

Nedeljko Lizdek osumnjičen je da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog dela, prenosi Avaz.ba.

Tužilaštvo Lizdeka sumnjiči da je član kriminalne grupe Darka Eleza i da je učestvovao u više teških krivičnih dela.

Lizdek se sumnjiči da je učestvovao u likvidaciji Siniše Miličevića Tigra koji je 31. maja 2018. ubijen u sačekuši na Dobrinji.

Na teret mu se stavlja i organizovani kriminal u vezi s planiranjem likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića iz Bijeljine. Takođe, Lizdek je hapšen zbog navodnog učešća u brutalnom ubistvu dvojice sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.