NIŠLIJA UBIO STARCA (93) JER GA JE OVAJ PRIJAVIO ZA KRAĐU: Prvo sa njim pio rakiju a onda ga brutalno pretukao
Ubistvo, Foto: Profimedia

TEŠKA TRAGEDIJA

NIŠLIJA UBIO STARCA (93) JER GA JE OVAJ PRIJAVIO ZA KRAĐU: Prvo sa njim pio rakiju a onda ga brutalno pretukao

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je protiv Miljana J. optužnica zbog sumnje da je u novembru prošle godine ubio komšiju Savu Krstića

Objavljeno:

Miljan se tereti da je u selu Donji Dušnik ubio starca Savu Krstića, a razlog za ovo ubistvo je bila osveta.

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je protiv Miljana J. (22) optužnica zbog sumnje da je u novembru prošle godine ubio komšiju Savu Krstića (93) u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana. Prema saznanjima medija, optuženom se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna doživotni zatvor.

Miljan se tereti da je 28. novembra prošle godine u selu Donji Dušnik u kući pokojnog Save Krstića ubio nesrećnog starca. Razlog za ovo ubistvo je bila osveta.

Optuženi je ranije pravosnažno osuđen na kaznu zatvora zbog krađe alata koju je ubijeni prijavio još 2017. godine. U optužnici se navodi i da ubijeni nije prijavio lično Miljana J. nego NN osobu zbog ove krađe.

"Okrivljeni je smatrao da je pokojnik kriv za to što on mora da ide na izdržavanje kazne zatvora", navodi se u optužnici.

Miljan J. je kobnog dana bio u gostima kod pokojnika Save, gde su zajedno pili rakiju, pa je na odlasku iz kuće zatražio od njega da mu pošalje cigarete i uplaćuje novac dok je na izdržavanju kazne zatvora, što je Sava Krstić odbio, nakog čega ga je Miljan J. ubio.

"Okrivljeni mu je najpre u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, telu, rukama i nogama", navodi se u optužnici.

Sava je od udaraca zadobio višestruke i teške povrede glave, a polomljena su mu i rebra, kičmeni stub, vratni pršljen, grudnu kost. Sve ove povrede, utvrđeno je obdukcijom, predstavljale su povrede opasne po život. Ubici to nije bilo dovoljno, nego je, već brutalno isprebijanog i na samrti deku ugušio.

"Okrivljeni se potom udaljio iz kuće i otišao svojoj kući, pri čemu je bio svestan dela, njegove zabranjenosti, pa je njegovo izvršenje hteo čime je izvršio krivično delo teško ubistvo", zaključuje se u optužnici.

Nakon što je beživotno telo starca pronađeno, Savina ćerka Gordana ispričala je da njen otac nije ni jednog komšiju direktno sumnjičio za krađu.

"Nikada nije tog komšiju direktno sumnjičio, ali je sumnjao da ga krade. I njegova baba sa kojom je živeo je koliko puta došla da kaže 'moj Miljan ti je to ukrao, platiću ti samo nemoj da ga teretiš'", rekla je Gordana.

Ona je dodala i da misli da njen otac kobne noći nikako nije mogao da pije sa osumnjičenim, jer nikoga nije primao u kuću u večernjim satima, a pogotovo ne komšiju.

"Mislim da nisu bili zajedno te noći, nisam sigurna jer nisam bila tamo, ali znam da se otac zaključavao stalno i da ga nije primao u kuću", rekla je Gordana i istakla da je njen otac bio vitalan čovek, trezven, mentalno zdrav.

"Ovog 1. januara bi napunio 94.godine. Dva puta je ranjavan u ratu i sve je to preživeo", dodala je Gordana.

Osumnjičeni Miljan nalazi se u pritvoru od hapšenja 28. novembra prošle godine. Njemu je više puta do sada produžen pritvor, a Tužilaštvo u Nišu tražilo je od suda prilikom podizanja optužnice ponovo produži i to zbog bojazni od bekstva, okolnosti koje pokazuju da će ponoviti krivično delo, ali i zato što mu preti kazna zatvora veća od 10 godina.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.