SNAJKA BRITANSKOG MILIJARDERA OPTUŽENA ZA UBISTVO POLICAJCA: "Masirala sam ga, PIŠTOLJ je slučajno opalio"! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODBIJEN ZAHTEV ZA KAUCIJOM

SNAJKA BRITANSKOG MILIJARDERA OPTUŽENA ZA UBISTVO POLICAJCA: "Masirala sam ga, PIŠTOLJ je slučajno opalio"! (VIDEO)

Kad su prve službe stigle na teren, bila je prekrivena krvlju, duboko potresena i drhtala je

Objavljeno:

Snajka britanskog milijardera lorda Majkla Ašforta optužena je za ubistvo iz nehata policajca iz Belizea, a sud u San Pedru u ponedeljak uveče odbio je njen zahtev za kaucijom, potvrdio je njen advokat Godfri Smit.

Kanađanka Jasmine Hartin (32) nalazi se već četiri dana u pritvoru, a mogla bi biti osuđena do pet godina zatvora ili puštena samo s novčanom kaznom u visini od oko 10.000 dolara.

Jasmine i policajski službenik Henri Džemont (42) pili su i družili se na molu nakon čega je u petak Džemotovo beživotno telo s prostrelnom ranom u glavi pronađeno kako pluta u vodi, a njegovo službeno oružje bilo je u blizini.

Hartin (32) je prvobitno odbila da sarađuje sa policijom i tražila je advokata, saopštio je policijski povjerenik Čester Vilijams.

Kasnije je rekla kako je pozvala Džemonsta u svoj stan gde su razgovarali o njenoj sigurnosnoj bezbednosti, a potom su prošetali do drvenog mola kraj hotela, koji je bio zatvoren zbog pandemije pa su tamo pili. Hartin mu je potom ponudila masažu pošto ga je bolelo rame, a Džemont je odložio službeni pištolj kraj sebe. Kad je Hartin kasnije podigla pištolj kako bi mu ga dodala, slučajno je opalio.

Kad su prve službe stigle na teren, bila je prekrivena krvlju, duboko potresena i drhtala je.

- Rekla je da želi advokata kako bi govorio umesto nje, i to je njeno pravo, ali i znak za uzbunu - kazao je Williams.

Hartin inače živi u Belizeu sa svojim suprugom Endrujem Ašfortom i direktorka je u lokalnom Alaia Belize resortu.

Njen svekar, bivši ambasador Ujedinjenih Naroda i bivši državni advokat, posetio ju je u zatvoru u subotu.

- Čula sam puno teorija. Da su pili zajedno i da se igrala njegovim pištoljem koji je slučajno opalio. A možda su igrali igru, a ona nije znala da je napunjen - nagađala je nakon tragedije jedna stanovnica mirnog mesta koje je ova tragedija duboko potresla.

Drugi meštanin je ćeliju u kojoj se Hartin nalazi opisao kao 'pakao na zemlji'.

- Ona je dama naviknuta na luksuz. Uvijek je savršeno odjevena, njezina djeca su savršena. Fina je dama, ljubazna i lijepa. Ne mogu je zamisliti tamo. Bio sam u tom zatvoru, podovi su prljavi i sve smrdi po urinu.

Mnogi stanovnici žale Ašfortvou porodicu i ističu kako su zahvalni lordu Ašfortu za milione koje je investirao u njihovu državu.

Džemont ima petoro dece i partnerku sa kojom živi već 14 godina, a koja je opovrgnula romantičnu vezu između njega i Hartin, rekavši kako su bili dobri prijatelji s celom njenom porodicom.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.