STANOJKA JE SINA VODILA U CRKVU, DONOSILA MU HRANU, ON JE UBIO: Komšije otkrile detalje ubistva u Kovinu
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

tuga i jad

STANOJKA JE SINA VODILA U CRKVU, DONOSILA MU HRANU, ON JE UBIO: Komšije otkrile detalje ubistva u Kovinu

Stanojka je radila u jednom osiguravajućem društvu, a potom i u cvećari. Da je Miljan imao problema svedoče komšije

Objavljeno:

Miljan D. (25) iz Kovina uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju majku Stanojku (62) u pomoćnom delu porodične kuće. Sumnja se da je Miljan ovaj zločin izvršio još u subotu, kada je Stanojku usmrtio sa nekoliko udaraca palicom u glavu. Prve sumnje da se Stanojki nešto loše dogodilo imala je njena komšinica kada nije uspela da stupi u kontakt sa nesrećenom ženom 23 sata.

Ona je prvo pozvala Stanojkinu sestru da proveri da li je imala kontakt sa njom, a kada je dobila negativan odgovor, pozvala je policiju i tražila da pošalje patrolu. Snaja žene koja je pozvala policiju otkrila je medijima da je Miljan nestabilna ličnost i da sumnja da je maltretirao majku i ranije.

– Stanojka nije htela da prihvati da je Miljan psihički oboleo. Mislila je da će ga spasiti ako ga bude redovno vodila u crkvu. U toj kući ranije je sa njima živela i Stanojkina sestra, ali se ona početkom godine odselila – objašnjava ova komšinica.

Ova žena, koja je pojasnila da je po struci defektolog i da ima iskustva u radu sa psihički obolelim ljudima, tvrdi da je razlog odlaska tetke iz porodične kuće bilo ponašanje Miljana i da sumnja da je majku tukao.

– I Stanojka se odselila u Smederevo. Ali dolazila je u Kovin da mu donese hranu. Tri puta nedeljno ju je ostavljala u kesi ispred vrata. On joj nije dozvoljavao da ulazi u kuću, a ona je često tražila da još neko bude sa njom pošto se plašila – tvrdi komšinica.

SEDEO ISPRED KUĆE U GAĆAMA

Davidovići su se u Kovin doselili pre dve godine. Stanojka je radila u jednom osiguravajućem društvu, a potom i u cvećari. Da je Miljan imao problema svedoči za Objektiv i druga komšinica nesrećne Stanojke.

– Studirao je IT, ali je napustio fakultet. Ranije je i trenirao košarku, a neki momci tvrde i da su ga viđali u teretani. Stanojka je bila dobra i fina žena i baš kao i njena sestra prijatna i obrazovana. Retko smo ih viđali. Ali dešavalo se da čujem ženski glas kako viče: „Da je nisi pipnuo”. Valjda se zbog toga događalo da se ispred te kuće često nalazi policijski automobil. Znam da su oni koji rano idu na posao zaticali Miljana kako stoji ispred kuće samo u gaćama. Bilo je i onih komšija koji su se plašili za svoju decu – ispričala je jedna starija komšinica porodice Davidović..

PRVO PRIČAO, PA ZAĆUTAO

Prema svim raspoloživim podacima, Miljan je majku ubio u kotlarnici. Sumnja se da je nesrećnu ženu napao, a da je ona u strahu bežala do te prostorije. Kada je video policiju ispred vrata, pustio ih je u kuću, a onda je i pokazao gde se nalazi telo. Navodno, priznao je da je majku šamarao, a onda i udario šipkom u glavu.

Ono što je posebno jezivo je činjenica da su ga policijaci zatekli kako igra video-igrice. Posle privođenja, tokom saslušanja, on je odbio da iznese odbranu. Zamenik višeg javnog tužioca u Smederevu Olivera Milojević izjavila je da je nastradala žena imala vidljive povrede glave.

– Milan Davidović je saslušan u policiji, gde se branio ćutanjem. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Na teret mu se stavlja teško ubistvo – kaže izvor upoznat sa slučajem.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.