TELO NESTALOG MIRKA R. (18) IZ NEGOTINA PRONAĐENO ISPOD MOSTA GLOGOVIČKE REKE: Policija isključila ubistvo
Smrt ovog mladića nastala je padom sa velike visine, Foto: Nebojša Mandić

TUGA

TELO NESTALOG MIRKA R. (18) IZ NEGOTINA PRONAĐENO ISPOD MOSTA GLOGOVIČKE REKE: Policija isključila ubistvo

Smrt ovog mladića nastala je padom sa velike visine

Objavljeno:

Osamnaestogodišnji Mirko R. iz Negotina, čiji je nestanak prijavljen 24. maja, pronađen je ispod mosta Glogovičke reke, na magistralnom putu Zaječar - Negotin na mestu zvanom Glogovička petlja u blizini sela Salaš kod Zaječara, saznaju Novosti od nadležnih.

Da je mladić koji je pronađen u sredu ujutru oko 8 časova i 55 minuta upravo nestali Mirko potvrdila je i njegova porodica koja je danas u bolničkoj kapeli u Zaječaru identifikovala njegovo beživotno telo.

Smrt ovog mladića nastala je padom sa velike visine, a obdukcija tela koju su izvršili obducenti niškog Zavoda za sudsku medicinu odbacila je ubistvo kao mogućnost smrti.

- Smrt je bila trenutna. Prema prvim rezultatima obdukcije povrede su višestruke, povrede unutrašnjih organa i preloma raznih delova tela i najverovatnije su nastale padom sa velike visine. Ne postoji subjektivni faktor da je smrt nastupila kao posledica izvršenja krivičnog dela od strane nekog drugog lica - saznaju iz izvora bliskih istrazi.

Beživotno telo Mirka R. koga je porodica bezuspešno tražila nakon što se u kasnim večernjim satima 24. maja rastao sa društvom u Negotinu i otišao u nepoznatom pravcu, pronašao je jedan od meštana kada je išao u obilazak imanja.

Policija je utvrdila njegovo kretanje u Negotinu na dan nestanka i raspisala raspis o traganju. U momentu nestanka ovaj tinejdžer imao je na sebi crnu trenerku, crne patike i maslinasto zelenu jaknu. Ispostavilo se da je u džepu imao dokumenta, ali u ovom trenutku niko ne može da kaže šta je tražio na mostu iznad Glogovičke reke.

- U garderobi muškog beživotnog tela pronađena su lična dokumenta na ime M.R. iz Negotina nakon čega je doneta naredba o obdukciji – navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Tragičan kraj potrage za nestalim Mirkom šokirala je Negotince. Na društvenim mrežama još od srede kada je majka potvrdila da joj je sin pronađen mrtav u blizini Salaša kod Zaječara mnogi njegovi prijatelji, rođaci i poznanici izjavljuju saučešće i porodici upućuju reči utehe. O mladiću koji je bio tih i miran, nekadašnjem mladom matematičaru, imaju samo reči hvale.

- Napustio si nas prerano, pametni moj nestaško...Ponosna sam što sam ti bila razredna, što sam imala čast i zadovoljostvo da te učim stvarima za koje do tada nisi znao. Ponosna sam što sam ti ulivala nadu i davala podršku gledajući te kako se raduješ pri savladavanju prepreka ... A bilo ih je...I posle završenog osmog razreda, pamtio si moj rođendan, čestitao mi Novu godinu...a prošle godine si mi rekao da sam jača od korone. Dragi moj Mirko, čuvaću te u srcu dokle god bude imalo snage da kuca, i razgovaraću sa zvezdama, misleći da si ti jedna od njih. Sada su anđeli bogatiji za još jednog više na nebu – napisala je na društvenim mrežama njegova bivša razredna, Slađana Karanović, profesor hemije.

Mirko R. će u petak biti sahranjen na gradskom groblju u Negotinu.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.