PREVARANTI KRUŽE BEOGRADOM I UZIMAJU NOVAC: Lažno se predstavljaju kao volonteri i traže pare, NE NASEDAJTE
Prevaranti, Foto: Espreso.co.rs

PAŽNJA!!!

PREVARANTI KRUŽE BEOGRADOM I UZIMAJU NOVAC: Lažno se predstavljaju kao volonteri i traže pare, NE NASEDAJTE

Koriste falsifikovane isprave.

Objavljeno:

Tragom informacije da se pojedine osobe sa falsifikovanim ispravama Crvenog krsta kreću na teritoriji Beograda i prikupljaju priloge i donacije, Crveni krst Beograd oglasio se saopštenjem za javnost i istakao da se radi o prevarantima.

"U obavezi smo da zbog bezbednosti građana i njihove imovine obavestimo javnost o ovim saznanjima, jer pored straha za bezbednost svih naših sugrađana u obavezi smo da zaštitimo sve one koji bi u želji da pomognu ovakvom zloupotrebom bili izmanipulisani od strane nedoličnih pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Oni su podsetili građane da Crveni krst preko svojih organizacija jedino vrši prikupljanje godišnje članarine na terenu, koja za decu iznosi 50 dinara, a za odrasle 100.

"Napominjemo da ovakve akcije nisu nasumično organizovane već su unapred planirane, i uvek su najavljene na društvenim mrežama organizacija Crvenog krsta ili putem naših sajtova. Prikupljanje novca za članarine vrše volonteri u uniformama Crvenog krsta, koji prilikom prikupljanja članarina nikada ne sugerišu veći iznos od onog koji je predviđen članarinom", ističu u Crvenom krstu.

Starim članovima Crvenog krsta, prilikom uplate članarine za tekuću godinu overava se članska karta, a novim članovima volonter na licu mesta popunjava obrazac članske karte, koji nakon toga uručuje novom članu.

"Bitno je napomenuti da se zbog sigurnosti građana ove aktivnosti Crvenog krsta vrše sa najavom, a da naše mlade volontere u aktivnostima prate i naše kolege na dežurnim telefonima u svakoj organizaciji koja prikuplja novac", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.