KIĆINO UBISTVO PLAĆENO KOKAINOM? Prvo se čuo zvižduk, pa je overen pred prijateljima
Jedan od vođa navijača Partizana, Ljubomir "Kića" Marković, Foto: Facebook

šokantno!

KIĆINO UBISTVO PLAĆENO KOKAINOM? Prvo se čuo zvižduk, pa je overen pred prijateljima

Osumnjičeni je te večeri kada je Kića ubijen navodno imao pomagača, koji je dao signal da počne napad

Objavljeno:

Jedan od nekadašnjih vođa navijača Partizana, Ljubomir "Kića" Marković (37), ubijen je 2. novembra 2019. godine u beogradskoj opštini Voždovac. Surovost ubistva snimljenog sigurnosnim kamerama šokirala je javnost, a taj zločin ostavio je dubok trag među navijačima crno-belih.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je ranije danas da će biti iznenađenje kada javnost sazna ko je ubica.

- Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, ne mogu da se setim prezimena, videćete uskoro, mi operativno znamo ko je ubio gospodina Kiću. Saznaće to i javnost, samo da policija prikupi dovoljno dokaza. Znamo i ko je izvršilac, i ko je nalogodavac. Saznaćete uskoro, rekao je Vučić.

Za Kićinim ubicom je raspisana poternica, a on je navodno jedan od "vojnika" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sa tribina, koji je kasnije prebačen u Grčku.

Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni za ubistvo Kiće je posle nekoliko meseci bekstva "pao" u Grčkoj sa lažnim dokumentima, ali je on tada pod nedovoljno razjašnjenim okolnostima pušten na slobodu, jer je, navodno, kasnila potvrda iz Beograda da je za njim raspisana policijska potraga. Od tada je njegova sudbina nepoznata.

- Marković je poznavao svog dželata, upoznali su se na tribinama, navodi izvor i dodaje:

- Zato je i potrčao kada ga je video, jer je znao o kome je reč i da je došao da ga ubije. Na snimku se jasno vidi konstitucija osumnjičenog i nije trebalo dugo da se on identifikuje.

Ubicu su snimile druge kamere, osim one na obližnjoj benzinskoj pumpi i kod sportskog balona. Prema operativnim podacima, kako se tvrdi, ubica je navodno konzumirao kokain pre samog ubistva, a za taj zločin je navodno dobio određenu količinu ovog nakrotika. Umesto keša, naručena ubistva su se plaćala kokainom - navodno je to bio modus rada Belivukove i Miljkovićeve grupe.

Oni su to, kako tvrde mediji, radili po instrukcijama navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, mladić koji je ubio Kiću pored kokaina je navodno prihvatio to da obavi i kako bi se dokazao u navijačkom miljeu i popeo se na više mesto u hijerarhiji.

- Kića i on su se lično znali sa stadiona i zato je počeo da beži kada ga je video, navodi sagovornik, blizak Markoviću i dodaje:

- On je znao šta se sprema i ko može da stoji iza napada, zato je i počeo da beži i nije pokušao da se odbrani i potegne pištolj, iako je i on bio naoružan.

Prema policijskim saznanjima, Marković je zasmetao Belivuku i Miljkoviću onog trenutka kada je krenuo da formira svoju navijačku ekipu "Alkatraz" na južnoj tribini. Njemu je navodno zamerano da je hteo da "uzme" ljude ostalim crno-belim frakcijama i to je najverovatnije bio okidač da surovo bude likvidiran.

Ubica imao pomagača

Osumnjičeni je te večeri kada je Kića ubijen navodno imao pomagača, koji je dao signal kada je žrtva izašla iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan, pojašnjava sagovornik.

On je zabeležen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj.

Marković ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao mu još dva puta u glavu.

Bonus video:

24:41

VECERNJI DNEVNIK 13.05.2021.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.