TUGA! Preminuo Goran Đukić
Sveće, Foto: Profimedia

UŽAS

TUGA! Preminuo Goran Đukić

Gorski je bio deo strip ekipe izdvačke kuće "Dnevnik" u vreme Jugoslavije

Objavljeno:

Strip umetnik i ilustrator Goran Đukić Gorski, najpoznatiji po serijalu stripova o Tarzanu, preminuo je u 65. godini, u Novom Sadu.Rodjen je u Sarajevu, a od 1970. godine je živeo u Novom Sadu.

Poznat je bio i po ilustracijama za "Politikin zabavnik", kao i po stripovima i filmskim konceptima za američke kompanije. Gorski je bio deo strip ekipe izdvačke kuće "Dnevnik" u vreme Jugoslavije.

Radio je stripove "Bufalo Bil", "Legija besmrtnih", "Veliki i mali", a za izdavačku kuću "Forum - Marketprint" uradio je više od 10 epizoda o Tarzanu, koje su objavljene u nekoliko zemalja. Tokom devedesetih realizovao je dvadesetak horora i magijskih stripova za nemačkog izdavača "Bastei Verlag". Pod pseudonimom George Dove radio je za "Malibu Comics" na stripovima "Prototype", "The Solution" i "Ultraverse Year Zero: The Death Of The Squad", a uradio je i epizodu stripa "Ghost". Povodom dvestogodišnjice Drugog srpskog ustanka ilustrovao je jedinstvenu strip izložbu "Evo mene, eto vas: Sećanja kneza Miloša na Drugi srpski ustanak".

Goran Đukić Gorski bio je i član-utemeljitelj Udruženja stripskih umetnika Srbije, koje mu je organizovalo samostalnu izložbu 2011. godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.