BRZO ZAVRŠEN POSAO POSLE KIŠE: Nervozni Novak uspeo da pobedi Frica i prođe u narednu rundu (VIDEO+FOTO)
Foto: EPA/Ettore Ferrari

Masters u Rimu

BRZO ZAVRŠEN POSAO POSLE KIŠE: Nervozni Novak uspeo da pobedi Frica i prođe u narednu rundu (VIDEO+FOTO)

Meč drugog kola Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Tejlor Frica možete pratiti uživo na našem portalu

Objavljeno:

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Mastersu u Rimu. Najbolji teniser sveta pobedio je u dva seta Tejlora Frica 2:0 (6:3, 7:6).

Novak je dobro otvorio duel poveo u prvom setu 3:0 i upravo je taj jedan oduzeti servis rivalu bio dovoljan da se osvoji prvi deo igre.

Na sličan način počeo je i drugi set, brejkom srpskog tenisera za 2:0. Fric je uzvratio udarac i izjednačio na 2:2, ali je zatim usledio novi brejk Đokovića za prednost od 3:2. Novak je servirao za meč, ali je Fric tada vratio brejk i izjednačio na 5:5.

Meč je u tom trenutku prekinut zbog kiše, a kada su se vratili na teren pobednik drugog seta bio je odlučen u taj-brejku. Novak se bolje snašao, osvojio taj-brejk 7:5 i tako se plasirao u narednu rundu na turniru u Rimu.

DRUGI SET:

KRAJ MEČA!!!!! Nije Đoković dugo ostao na terenu kada je kiša prestala da pada. Uspeo je da u dva seta dobije Tejlora Frica 6:3, 7:6.

TAJ - BREJK DRUGI SET:

Novak odlično počinje i pravi mini brejk 2:0. Uzvraća Fric i izjednačuje na 2:2. Đoković ponovo ima dva poena prednosti 4:2. Poeni se osvajaju na smenu, novo izjednačenje 4:4. Prvi put Fric ima prednost 5:4. Dobra razmena udaraca, poen na kraju pripada Đokoviću 5:5. Đoković stiže do meč lopte 6:5. Kraj meča 7:5 u taj-brejku.

6:6 - Pritisak Frica na Novakov servis 30:30. Osvaja Đoković naredna dva poena i odvodi drugi set u taj-brejk.

Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

5:6 - Američki teniser odlično otvara nastavak duela 40:0. Izašao je Novak na mrežu i stigao do poena 40:30. Fric osvaja naredni poen forhendom, tako da će Đoković sada servirati za ostanak u drugom setu.

Posle tri sata i pet minuta pauze meč je nastavljen, servisom Tejlora Frica.

5:5 BREEEEEEJK!!!!! Novak je servirao za meč, ali nije uspeo da osvojio gem. Fric se vraća u meč, ali kiša sve jače pada i pravi probleme. MEČ JE PREKINUT!!!!!!!!

5:4 - Fric je osvojio gem sa samo jednim izgubljenim poenom, ali će u narednom Novak servirati za plasman u narednu rundu Rima.

5:3 - Odlični forhendi Fricu donose dve brejk prilike 15:40. Đoković je osvojio naredna dva poena i stigao do izjednačenja u gemu. Spasio je Đoković tri brejk lopte u ovom gemu i došao na gem od osvajanja meča.

4:3 - Fric je brzo stigao do 40:0, ali je zatim usledila bomba iz riterna za 40:15. Duplom greškom Novak se približio na 40:30, ali više od toga u ovom gemu nije mogao.

4:2 - Novak je sada bio siguran i overio brejk prednosti.

3:2 BREEEEEEJK!!!! Stiže Novak do nove brejk prilike 30:40, a zatim fantastičnim forhendom osvaja naredni poen i oduzima servis Fricu

2:2 BREEEEJK!!!!! Đoković je bio nestrpljiv, loše je odigrao gem, a Fric je to uspeo da iskoristi i izjednači u drugom setu

2:1 - Bilo je pritiska 30:30, ali je Fric na kraju osvojio svoj prvi gem u drugom setu.

2:0 - Perfektinim drop šotom, Novak overava prednost brejka. Kiša u Rimu sve jače pada i pravi probleme igračima.

1:0 BREEEEEEEJK!!!!! Amerikanac je ispoklanjao sve što je mogao, Đoković brejkom otvara drugi set.

PRVI SET:

6:3 - Napravio je prvu duplu grešku u meču Novak, ali mu to nije smetalo da posle 35 minuta osvoji prvi set.

5:3 - Želi Novak već u ovom gemu da osvoji prvi set 0:30. Fric osvaja naredna četiri poena tako da će Đoković ipak morati da servira za set.

5:2 - Prve brejk lopte za Frica u meču 15:40. Sa riskantnim udarcima Novak je uspeo da spasi obe prilike 40:40. Provukao se Novak i sada je na gem od osvajanja prvog seta.

4:2 - Fric je uspeo da smanji prednost.

4:1 - Servis Novaka za sada dobro služi, bez problema Novak osvaja novi gem.

3:1 - Fric ravi prvu duplu u meču kojom Novak ponovo stiže do dve brejk lopte 15:40. Malo je nedostajalo da iskoristi drugu, forhend je ipak završio u autu. Amerikanac je preživeo ovaj gem i uspeo da se upiše na semafor.

3:0 - I u ovom gemu bilo je malo problema 30:30, ali Novak je uspeo da osvoji naredna dva i overi prednost brejka.

2:0 BREEEEEEJK!!!!!! Sjanim lob udarcem Novak dolazi do dve brejk prilike 15:40. Đoković uspeva da realizuje drugu priliku i oduzme servis rivalu.

1:0 - Problemi za Novaka u prvom gemu 30:30. Drop šotom Đoković stiže do gem lopte 40:30, a zatim smeč udarcem stiže do prvog gema.

Posle dugo čekanja Novak Đoković i Tejlor Fric izašli su na teren, a meč će početi servisom najboljeg tenisera sveta.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković danas započinje svoj pohod na Rim.

Srpski as u prvom kolu ukrstiće reket sa Amerikancem Tejlorom Fricom koji je na startu turnira eliminisao Danijela Evansa iz Velike Britanije rezultatom 2:0 (6:3, 6:2). Njih meč neće početi pre 15.15 časova.

Srbin je dobio sva tri dosadašnja duela sa Fricom, poslednji na Australijan openu prošlog januara posle maratona u pet setova.

Fric nije ostavio previše šansi Evansu, koji inače nije specijalista za šljaku, ali jeste nedavno pobedio upravo Đokovića na Mastersu u Monte Karlu.

Novak se sa Tejlorom Fricom sastao tri puta u dosadašnjoj karijeri i sva tri puta je slavio pobedu.

Poslednji put na Australijan openu u februaru kada su igrali čak pet setova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.