SLOMLJEN SAM OD BOLA, IZGUBIO SAM SINA: Otac preminulog Dušana (8) nema snage da govori nakon svega!
Otac/ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

SLOMLJEN SAM OD BOLA, IZGUBIO SAM SINA: Otac preminulog Dušana (8) nema snage da govori nakon svega!

Prema rečima komšinice koja je želela da ostane anonimna, Stanko je nedavno izašao iz bolnice, nakon što se oporavio od koronavirusa.

Objavljeno:

Dečak od osam godina iz naselja Džep u blizini Vladičinog Hana je preminuo uz noći između nedelje i ponedeljka nakon što se zarazio korona virusom.

Dečakov otac Stanko P., koji je takođe bio hospitalizovan u zdravstvenoj ustanovi u Surdulici zbog koronavirusa, kaže za Objektiv da je slomljen zbog gubitka sina.

– Hvala vam što ste zvali, ali molim vas, slomljen sam od bola, izgubio sam sina – kaže za Objektiv nesrećni otac.

Kako saznajemo, dečakovoj najstarijoj sestri je pozlilo nakon saznanja da je izgubila brata, pa je Hitna pomoć morala da reaguje.

POKUŠALI DA GA REANIMIRAJU

Mališan je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti stavljen na respirator i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekonvalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25. aprila.

– U toku noći došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence.

Primenjene su sve mere reanimacije, ali nažalost, pacijent nije na njih odreagovao. Inače, dečak je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre virusa kovida-19, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu – kažu iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

KOMŠIJE HVALE NESREĆNU PORODICU

Prema rečima komšinice koja je želela da ostane anonimna, Stanko je nedavno izašao iz bolnice, nakon što se oporavio od koronavirusa.

– Videla sam ga sinoć da stoji ispred kuće sa nekim rođacima. Duša me boli, on je mnogo dobar čovek. Ne samo on, nega cela porodica. Borio se za svoju decu, ni on ni supruga nisu zaposleni, a bavio se prodajom ogreva – priča komšinica za naš list i dodaje da je Stanko mnogo ponosan, te da nije prihvatao pomoć koju su mu nudili za bolesnog dečaka.

– Dušan je od rođenja bio bolestan, slabo sam ga viđala. Uglavnom je boravio u kući, a čuvale su ga sestre kad se vrate iz škole. Najmlađa sestra je njegova bliznakinja – priča komšinica ove porodice.

SESTRI SKOČIO PRITISAK

Meštanka Džepa dalje objašnjava da je dečakovoj najstarijoj sestri pozlilo kada je primila vest da je izgubila brata.

– Videla sam je da se drži za glavu, kažu da joj je skočio pritisak. Ona je, jadna, najstarija, još nije punoletna, a brinula se o svima. Druge dve devojčice su mlađe, jedna ide u srednju školu sa mojim sinom, a druga je osnovac – kaže komšinica.

SVI ČLANOVI BILI ZARAŽENI

Dečakov otac Stanko je ranije ispričao da su se svi u porodici zarazili, te da ne zna gde su pokupili virus.

– Supruga je kod kuće, ćerke se oporavljaju, a Dušan je na aparatima. Kažu da je teško – kazao je tada Stanko.

Međutim, i njegova supruga je ubrzo primljena u bolnicu nakon pogoršanja zdravstvenog stanja usled koronavirusa. Tada su devojčice ostale same u kući, a kako pričaju komšinice, same su brinule o sebi, niko ih nije obilazio.

MEŠTANI BEŽALI OD BAKE

Stankova majka, a baka pokojnog dečaka, bila je takođe pozitivna na kovid-19, a kada se uputila na pregled u Vranje, kako tvrdi naš izvor, niko nije hteo da je poveze do grada.

– Jadna baka je sedela na stanici i dugo čekala prevoz. Nije niko želeo da je poveze, rekao mi je rođak da ju je sreo kako pešači. Ona je Stankova majka, nije živela sa njima, nego u brdima – priča komšinica.

KOVID-19 UČESTAO KOD DECE

Specijalista pedijatar dr Saša Milićević objašnjava za Objektiv da se koronavirus poslednjih nedelja proširio među najmlađom populacijom.

– Korona više ne bira, sad su i najmlađi pacijenti na udaru. Tužno je za ovog dečaka, sigurno mu je organizam bio oslabljen zbog pridruženih bolesti koje je imao. Svakako da je ovaj talas zaraze najopasniji jer se promenila starosna dob pacijenata. Do juče smo imali uglavnom starije bolesnike, a pogledajte sada, čak i beba od nekoliko dana je izgubila život zbog virusa – kaže dr Milićević.

(Espreso/Objektiv/Sanja Radovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.