"HEROJI NIKADA NE UMIRU, JER NJIHOVA DELA SE VEČNO PAMTE": Saborci se srceparajućim rečima OPRAŠTAJU OD PELEMIŠA
Milorad Mišo Pelemiš, Foto: Printscreen Youtube

TUGA

"HEROJI NIKADA NE UMIRU, JER NJIHOVA DELA SE VEČNO PAMTE": Saborci se srceparajućim rečima OPRAŠTAJU OD PELEMIŠA

Pelemiš je bio prvi komadant Jurišnog odreda Vojske Republike Srpske

Objavljeno: 23:27h

KOMANDANT 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske Milorad Mišo Pelemiš posle duge borbe sa teškom bolešću preminuo je danas u Beogradu, saopštila je Boračka organizacija Drugog odreda specijalne policije Šekovići.

U oproštajnom pismu te boračke organizacije navedeno je da je Pelemiš bio patriota čija biografija je ispisana borbama, ratištima, junačkim podvizima.

- Mi njegovi saborci, našeg Mišu s Pelemiša posebno pamtimo, jer je kao pravi patriota odmah po izbijanju sukoba, došao na rodno ognjište u Pelemiše i organizovao narod i odbranu sela - navedeno je u oproštajnom pismu.

Pelemiš je bio prvi komadant Jurišnog odreda Vojske Republike Srpske, zatim komadant Drugog odreda specijalne policije Šekovići, pa komandant 10. Diverzanskog odreda Vojske Republike Srpske.

- Sećanja na Mišine junačke akcije, borbe, ostaće da se pričaju, da se sačuvaju od zaborava. Tuguju danas svi koji su imali pravilegiju da ga upoznaju, ali tuguju i oni koji su slušali priče i pesme o Miši s Pelemiša. Heroji nikad ne umiru, jer njihova dela se večno pamte! - istakli su iz Boračke organizacije Drugog odreda specijalne policije Šekovići.

Vreme i mesto sahrane Milorada Miše Pelemiša biće naknadno objavljeni.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.