UMRO BRANKO KRASAVAC, TUGA! Posle kratke i teške bolesti....
Sveća, Foto: Profimedia

dokle?

UMRO BRANKO KRASAVAC, TUGA! Posle kratke i teške bolesti....

Lepo vaspitan, pre svega u kući od uglednih Lozničana, majke Kose i oca Dušana, pristojan, kulturan, otmet, obrazovan, smeran, savestan, odgovoran, emitovan, Branko je brinuo o svakom zaposlenom u ustanovama lozničkog zdravstva

Objavljeno:

U Loznici je, posle kratke i teške bolesti, umro Branko Krasavac (65) veliki čovekoljubac, humanista i jedan od najomiljenijih službenika-kadrovika u ovdašnjem Zdravstvenom centru, a potom u Domu zdravlja „Dr Milenko Marin“, gde je samo pre nekoliko meseci okončao radni vek i otišao u penziju, koju nije stigao čestito ni da primi.

Lepo vaspitan, pre svega u kući od uglednih Lozničana, majke Kose i oca Dušana, pristojan, kulturan, otmet, obrazovan, smeran, savestan, odgovoran, emitovan, Branko je brinuo o svakom zaposlenom u ustanovama lozničkog zdravstva.

Svakoga od zaposlenih, svih 40 godina rada, znao je, kako se u narodu kaže „u glavu“. Nema kome nije pomogao, na početku tokom radne karijere ili na kraju, kao u sve tri faze. Bukvalno 24 časa bio je na raspolaganju za zaposlene i zdravstvu i njihove članove porodice. Zato ga je većina tih ljudi, u pravom smislu tih reči, volela i obožavala, poštovala i cenila, a sad ga žale kao najmilijeg.

- Branko je govorio da razume duboko i široku težinu zdravstvenog poziva i kad ga zivkamo i tražimo kojekakve usluge, nikad nije bio nervozan, već uvek, baš uvek, ljubazan, govoreći da je naše da radimo svoje, a on je tu zbog nas i zbog pacijenata, koji su ga mnogo voleli - pričaju nam Brankovi saradnici i poznanici.

- Pacijenti su, davno, prepoznali u njemu „svoju majku“, pa kad negde, eventulano, „zapne“ išli su kod njega, a on je sve završavao uz blag i divan osmeh „za bogove“. Takav je bio jednostavno, kako narod kaže, u srcu i duši.

Još kao dečak, po ponašanju i znanju, bio je jako drag tadašnjem komšiji dr Milenku Marinu, čuvenom lozničkom lekaru i kulturnom posleniku u Jadru, po kom nosi ime ustanova na čijem je čelu godinama Brankova sestra Branka, koju je neizmerno voleo kao i svoju porodicu, suprugu, kćerke, unučad i zetove na koje je, sa razlogom, otišao ponosan.

Branko Krasavac, čija je porodica poreklom iz Runjana, biće sahranjen sutra, u 13 časova, na Gradskom groblju u Loznici, gde počivaju i njegovi dragi roditelji, koji su, kao i on, prerano otišli iz ovog života.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.