JOVAN VUKOTIĆ NA METI AMERIKANACA: Velika istraga nakon hapšenja policajaca koji su radili za NARKO KATELE!
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva

VOĐA ŠKALJARACA

JOVAN VUKOTIĆ NA METI AMERIKANACA: Velika istraga nakon hapšenja policajaca koji su radili za NARKO KATELE!

Jovan Vukotić, podsetimo, uhapšen je u septembru 2018. u Antaliji u Turskoj sa lažnim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov

Objavljeno:

Regionalna kancelarija za bezbednost i istrage u ambasadi SAD u Skoplju i Interpol sprovode istragu o otkrivanju mreže zaposlenih u MUP Severne Makedonije koji su izdavali makedonske pasoše osobama iz sveta kriminala, a među kojima se našao i navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić.

Kako prenosi crnogorski Dan, u okviru akcije uhapšeno je čak devet zaposlenih u makedonskoj policiji.

Jovan Vukotić, podsetimo, uhapšen je u septembru 2018. u Antaliji u Turskoj sa lažnim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov.

- On je posle hapšenja izručen Srbiji, a pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu osuđen je na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava - podseća izvor iz istrage.

Kako navode crnogorski mediji, iz američke ambasade u Severnoj Makedoniji potvrđeno je da sarađuju sa tamošnjom policijom, ministarstvom pravde i drugim institucijama i da im daju tehničku podršku, forenziku, obuku i opremu za poboljšavanje kapaciteta.

- Ne dajemo komentare o aktivnim istragama - naveli su iz ambasade povodom pitanja o akciji hapšenja devet policijskih službenika.

Ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je da postoji saradnja sa ambasadom i da akcija "Dvojnik" traje već 26 meseci, a tokom nje je otkriveno 215 ljudi sa lažnim pasošima.

- Utvrđeno je da se u jednom delu radi o licima koja su članovi međunarodnih organizovanih kriminalnih grupa i narko-kartela, licima umešanim u teška kriminalna dela, odnosno radi se o osobama s profilom visokog rizika i osobama za kojima je objavljena međunarodna poternica - naveo je Spasovski.

Osim Jovana Vukotića, lažni makedonski pasoš imao je i Stefan Đukić, koji je navodno blizak "škaljarcima", a koji je uhapšen u Ukrajini prošle godine posle pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Bonus video:

00:15

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Božidar Jukić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.