POVREĐEN RADNIK U BORSKOJ FLOTACIJI! Zadobio povrede opasne po život
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

jezivo

POVREĐEN RADNIK U BORSKOJ FLOTACIJI! Zadobio povrede opasne po život

V.D. u kompaniji “Srbija Ziđin Koper” radi već dve godine. Prilikom sanacije gazišta nije bio vezan, a šlem mu je, kažu kolege, prilikom pada pao sa glave

Objavljeno:

Boranin V.D. (35), radnik kompanije “Srbija Ziđin Koper” teško je povređen prilikom pada sa platforme visoke šest metara. Kako saznajemo, V.D. inače bravar u mašinskoj službi održavanja u borskoj flotaciji zajedno sa kolegama radio je na sanaciji gazišta.

Kako “Novosti” saznaju u jednom trenutku mladić je propao kroz limeno gazište koje je zbog dotrajalosti u tom trenutku menjao zajedno sa još nekim kolegama iz službe. Nije bio vezan i pao je direktno na beton.

- Radi se o teškim telesnim povredama opasnim po život. Pacijent je u trenutku prijema bio svestan i komunikativan i u dogovoru sa hirurgom transportovan je u Urgentni centar u Beograd sa povredama grudnog koša, pluća, rebara i butne kosti – kaže dr Goran Joksimović, direktor borske Opšte bolnice.

Kako nezvanično saznaje ovom mladiću su konstatovane višestruke povrede kičme i drugih organa zbog kojih u ponedeljak nije mogao odmah da bude operisan. Hospitalizovan je na odeljenju ortopedije Kliničkog centra i očekuje ga operacija kičme.

V.D. u kompaniji “Srbija Ziđin Koper” radi već dve godine. Prilikom sanacije gazišta nije bio vezan, a šlem mu je, kažu kolege, prilikom pada pao sa glave.

Na lice mesta, u petak uveče, saznajemo, izašla je i policija, kao i osnovni javni tužilac. Naložen je i uviđaj koji bi trebalo da utvrdi ima li u ovom slučaju elemenata krivičnog dela. Očekuje se da i nadležna rudarska inspekcija utvrdi ima li propusta nad sprovođenjem mera zaštite i zdravlja na radu kao i da utvrdi šta je uzrok pada ovog mladića. U kompaniji “Srbija Ziđin Koper” se nisu oglasili povodom ovog događaja.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.