BRUTALAN OKRŠAJ U ZATVORU OTKRIO PRAVU ISTINU O GIŠKI: “Krenuo je da ih veže, ali su mu se ruke TRESLE”
Đorđe Božović Giška, Foto: Privatna arhiva

hronika

BRUTALAN OKRŠAJ U ZATVORU OTKRIO PRAVU ISTINU O GIŠKI: “Krenuo je da ih veže, ali su mu se ruke TRESLE”

Aleksandar Jovović Jovke otkrio je kakav je ugled komandant Srpske garde imao u krugu žestokih momaka sa beogradskog asfalta

Objavljeno: 12:44h

Na jednoj Fejsbuk stranici osvanula je malo poznata priča o Đorđu Božoviću Giški i drugim žestokim momcima sa nekadašnjeg beogradskog asfalta, a mi vam je prenosimo u celosti.

Naime, na internetu se pojavila ispovest Aleksandra Saše Jovovića Jovketa o tučama Giške sa Radetom Ćalovićem Ćentom i Joksom.

– Ćenta je fizički bio jak za nas obične ljude, ali ne za Ljubu i Gišku. Kad ga je Giška sreo u CZ-u, rekao je drugima da izađu napolje jer on ima sa njim nerašćišćene račune. Ćenta nije stigao da veže pertle, već je bio na patosu. Krenuo je da ih veže, ali su mu se ruke tresle od straha. Jeste bio jak, ali nizak i nabijen, nije mogao da parira Giški. Jedva je čekao da se što pre završi tuča, jer ako hoćeš duže da se biješ sa Giškom, imaćeš teške posledice. Videli ste one slike posle tuče sa Joksom, crnogorskim divom. Ko bi drugi mogao sem Giške da mu parira i da se 45 minuta tuče sa njim i da ostane na nogama? Jokso je bio ogroman, ja većeg čoveka od njega nisam video – ispričao je on na Balkan Info.

Naime, tuča između Giške i Jokse ostala je upamćena kao “boj kod park-šume“, a najbolje je pamte Podgoričani. Kako u tom svetu ništa nije bilo nemoguće, legenda kaže da je nakon te tuče počelo i njihovo prijateljstvo. Oni su nakon tuče razgovarali, te su tada, kako se priča, shvatili da imaju iste probleme, izazove i užitke te su odlučili da se od tog trenutka međusobno poštuju.

Podsetimo, Đorđe Božović Giška je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. Mesec dana ranije u Beogradu u sačekuši je ubijen i Branislav Matić Beli, njegov nerazdvojni prijatelj i takođe osnivač Srpske garde sa kojim se Giška upoznao u jednoj crkvi na Voždovcu. Pretpostavlja se da je komandant Srpske garde stradao od strane snajperskog hica koji ga je pogodio direktno u srce.

Bonus video:

00:49

Evropski sud za ljudska prava doneo presudu: vakcinacija dece obavezna

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.