OKIDAČ SAMOUBISTVA KORONA? Postoje 2 moguća razloga zbog kojih je bivši direktor Zastava oružja digao ruku na sebe
Dragan Petrušić - Bivši direktor fabrike "Zastava oružje", Foto: Facebook

ŠTA SE DESILO?

OKIDAČ SAMOUBISTVA KORONA? Postoje 2 moguća razloga zbog kojih je bivši direktor Zastava oružja digao ruku na sebe

On je svakako to uradio nakon što je saznao da boluje od kovida 19

Objavljeno:

Kragujevčanin Dragan Petrušić (66), bivši izvršni direktor fabrike "Zastava oružje" obesio se u svojoj kući i to nakon što su mu lekari saopštili da boluje od korona virusa. Ipak, samo je on znao zašto je doneo odluku da sebi oduzme život.

- Bio je pristojan čovek i pravi profesionalac. Nismo se družili privatno, ali sam ga cenio kao inženjera. Sve nas je užasnula vest o samoubistvu. On je skoro otišao u penziju, a čuli smo da ima koronu i to srednje teški oblik, ispričao je za Kurir Dragan Ilić iz fabrike" Zastava oružje".

Kako objašnjava, ne želi da tvrdi šta je Petrušiću bio motiv da se ubije. On je svakako to uradio nakon što je saznao da boluje od kovida 19. Kurir saznaje da mnogi smatraju da je upravo to bio okidač i da inženjer u penziji nije podneo neizvesnost.

Prema drugoj verziji koja se pominje, Petrušić je imao "neraščišćene" poslove vezane za karijeru u fabrici koji su mogli da ga dovedu čak i do ozbiljnog sudskog spora.

- Ne verujem da je korona. Imao je on probleme koji su trajali godinama. Verovatno mu je neko pretio da će se sve saznati i završiti na sudu, a on nije mogao to da izdrži, smatra naš izvor.

1 / 1 Foto: Kurir/Privatna arhiva

Iz Višeg javnog tužilaštva, koje je naložilo obdukciju, dobili smo potvrdu da je reč o samoubistvu. Obešeno i već preminulo telo, pronašla je Petrušićeva supruga u porodičnoj kući. Osim nje, za samoubicom tuguju deca, ali i brojni unuci sa kojima se Petrušić često i vrlo rado igrao.

Samoubistvo je uvek lični čin, a niko se ne usuđuje da tvrdi tačan uzrok niti u kom momentu je neka kap prelila čašu života. Činjenica je da je Petrušić saznao da je bolestan, a potom se obesio. Od početka pandemije primetan je veliki porast depresivnih stanja, ali i samoubistava.

Bonus video:

01:58

Ana Brnabić u Zaječaru

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.