AKCIJA UKP! Uhapšeni krijumčari, 100 evra uzimali po migrantu, sve je snimljeno (VIDEO)
Foto: Adria Media TV

akcija policije

AKCIJA UKP! Uhapšeni krijumčari, 100 evra uzimali po migrantu, sve je snimljeno (VIDEO)

Pod sumnjom sprskog tužilaštvu uhapšeni su S.P, M.D, V.P, A.M. i N.J.

Objavljeno:

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas je uhapšeno pet osumnjičenih za krijučarenje migranata čamcima, preko Drine u Bosnu i Hercegovinu.

Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH, danas su uhapšena i četiri bosanska državljanina, koja su deo ove međunarodne krimanalne grupe, navodi se u saopštenju tužilaštva. Oni se sumnjče da su prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

Pod sumnjom sprskog tužilaštvu uhapšeni su S.P, M.D, V.P, A.M. i N.J.

Sumnja se da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe od 5. septembra prošle do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata nedozvoljen tranzit i nedozvoljeni boravak u Republici Srbiji radi nedozvonjenog prelaza državne granice sa BIH čamcem preko reke Drine, precizira se u saopštenju tužilaštva.

U pitanju su jedan državljanin Turske, jedan državljanin Avganistana, dva državljanina Iraka i 76 NN lica neutvrđenog državljanstva. Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P, koji je sačinio njen plan delovanja za ilegalno prebacivanje iregularnih migranata preko državne granice za 100 evra po osobi.

Okrivljeni se terete da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Svima je određeno je policijsko zadržavanje i ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

00:46

Hapšenje

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.