U ZVORNIKU UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: U toku su pretresi na više lokacija!
Istraga u saradnji sa kolegama iz Srbije, Foto: MUP Srbije

AKCIJA

U ZVORNIKU UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA: U toku su pretresi na više lokacija!

Uhapšeni su pod istragom i terete se da su delovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranat

Objavljeno:

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su na području Zvornika četiri osobe osumnjičene za krijumčarenje ilegalnih migranata.

Uhapšeni su pod istragom i terete se da su delovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od stotinu migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

U toku su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni će posle kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajuće tužiteljke Tužilaštva BiH. Akcija kodnog naziva "Skiper" je realizovana u saradnji sa partnerskim institucijama Srbije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Istraga je realizovana u saradnji sa kolegama iz Srbije, a usmerena je na otkrivanje i razbijanje organizovanih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata preko Drine, pa dalje preko teritorije BiH, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbednosnu situaciju u BiH, izazvanu prilivom ilegalnih migranata", ističe se u saopštenju.

Akciju je, dodaje se, po nalogu Tužilaštva BiH realizovala SIPA, uz podršku MUP-a RS, Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) i Službe za poslove sa strancima BiH. Istovremeno, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, na području Srbije uhapšeno je pet pripadnika ove grupe za krijumčarenje migranata, a medju njima je i osoba osumnjičena da je organizator.

Ova koordinisana međunarodna operativna akcija sprovedena je sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije i pod pokroviteljstvom i uz podršku Policijskog Centra Jugoistočne Europe – SELEC centra.

Bonus video:

01:44

Vučić obilazi izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.