STRAVIČNO! Jelica Dabović nakon samoubistva mlade košarkašice otkrila JEZIVE DETALJE
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

STRAVIČNO! Jelica Dabović nakon samoubistva mlade košarkašice otkrila JEZIVE DETALJE

Podsetimo, tinejdžerka je pronađena obešena u okolini Beograda i to u danu kad je čak troje mladih u prestonici diglo ruku na sebe

Objavljeno: 10:26h

Jelica Dabović, nekadašnja sportistkinja i sestra košarkašica Milice i Ane Dabović, na svom Fejsbuk profilu objavila je da je mlada košarkašica Partizana (15), koja je pre nekoliko dana izvršila samoubistvo, bila žrtva zlostavljanja o kome joj je navodno prethodno pisala.

Podsetimo, tinejdžerka je pronađena obešena u okolini Beograda i to u danu kad je čak troje mladih u prestonici diglo ruku na sebe.

Nazalost, ova devojka mi je pre nekih mesec dana na instagramu pisala da se suocava sa stravicnim nasiljem i da ne vidi...

Posted by Jelica Dabovic on Четвртак, 18. март 2021.

- Nažalost, ova devojka mi je pre nekih mesec dana na Instagramu pisala da se suočava sa stravičnim nasiljem i da ne vidi izlaz iz te situacije, osim samoubistva. Rekla sam joj da svaki problem ima rešenje i da mi samo napiše o čemu se tačno radi. Međutim, nije me poslušala, već je ubrzo prestala da piše, a potom je i ugasila profil očigledno izabravši sopstveno "rešenje" - napisala je Dabovićeva.

Dodala je da na tom profilu nisu bili pravi podaci, ali da je uverena da je mlada košarkašica u pitanju:

- Po detaljima koje mi je opisala u porukama kristalno je jasno da je baš ona u pitanju, to je treća osoba koja se ubila zbog zlostavljanja, a koja je o tome prethodno mene obavestila. Jezivo zaista.

Prerano nas je napustila

Ženski košarkaški klub Partizan u kome je tinejdžerka igrala izrazio je saučešće porodici.

- KŽK Partizan se sa velikim bolom oprašta od svoje igračice koja nas je prerano napustila. Nastupala je za kadetsku selekciju našeg kluba i bila je članica kadetske reprezentacije Srbije. KŽK Partizan moli sve da poštuju privatnost porodice u ovim teškim trenucima - piše u saopštenju.

Dabovićeva je pozvala devojke da ne ćute jer na taj način štite napadača i naglasila da suicid nije rešenje.

- Verujem da pored zločinca, koji je ovu devojčicu oterao u smrt, postoji najmanje još jedan svedok koji zna zbog čega se ovo desilo i koga će pojesti rak savesti ako nastavi o tome da ćuti - napisala je Jelica.

Potresne poruke u čituljama

Od tragično preminule devojčice čituljama su se oprostili drugovi iz njene srednje škole i profesori.

- Pored odane i iskrene drugarice, bila si osoba koja je u našu učionicu uvek ulazila s osmehom. Iako je većina nas poznavala samo mali deo tebe, on je bio dovoljan da u našim srcima postaneš velika. Tvoju pozitivnu energiju si iz dana u dan prenosila na nas. I na tome smo ti neizmerno zahvalni. Iako tvoj osmeh više nije među nama, za nas i dalje živiš. Nadamo se da ćemo se jednog dana sastati svi opet, na nekom drugom mestu. Nikada te nećemo zaboraviti - napisali su devojčicini drugari i razredna.

Inače, Jelica Dabović je pre nekoliko godina objavila knjigu u kojoj je opisala zlostavljanje koje je doživela u porodici, ali i tokom profesionalnog bavljenja sportom.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.