PROŠLO JE DVE GODINE OD POKOLJA ŠKALJARSKOG KLANA: Krvavi tragove vode prema Crnoj Gori?
Policija, Foto: AP/Andreas Geber

zločin

PROŠLO JE DVE GODINE OD POKOLJA ŠKALJARSKOG KLANA: Krvavi tragove vode prema Crnoj Gori?

Zločin se dogodio u maju 2019. godine

Objavljeno:

Nepune dve godine su prošle od zločina koji je šokirao Nemačku, kada su u mestu Forst, predgrađu Berlina, u mafijaškom obračunu likvidirana dvojica Crnogoraca a dvojica teško ranjena. Nemačka policija je prvo pomislila da je reč o terorističkom napadu, pre svega zbog broja žrtava i broja ispaljenih metaka, a onda su "iz prve ruke" upoznali sa krvavim ratom zavađenih crnogorskih narko-klanova.

Zločin se dogodio u maju 2019. godine, a žrtve su bili pripadnici barske filijale Škaljarskog klana, Rafalnom paljbom ubijeni su Baranin Nikola Jovanović i Cetinjanin Darko Mijović, a ranjeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević.

Napadači su sve uradili po ustaljenoj šemi, spalili automobil koj su koristili za bekstvo, odeću u kojoj su bili kada su ispalili smrtonosne hice. Ipak pedantni Nemci su došli do materijalnih tragova koj vode, a gde drugde, nego na Balkan i to u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Nemačka policija tražila je od crnogorske policije da uporede dva DNK traga pronađena nakon zločina.

“Odsek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL - EUROPOL - SIRENE je u vezi dvostrukog ubistva u Forstu, na štetu dva državljanina Crne Gore, Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, sa nadležnim službama iz Nemačke ostvario intenzivnu komunikaciju i saradnju. U okviru navedene istrage, organizovani su operativni sastanci, vršena je razmena informacija kao i druga policijska saradnja u okviru koje su vršene i određene provere preko Forenzičkog centra u Danilovgradu. Međutim, kako se radi o inostranoj istrazi u okviru koje su svi podaci u vlasništvu policije Nemačke i isključivo služe samo za policijsku upotrebu, obaveštavamo vas da nijesmo u zakonskoj mogućnosti da dostavimo konkretne informacije za medije”, kazali su iz policije.

Nakon ubistva Mijovića i Jovanovića i ranjavanja Pavićevića i Veškovića, nemačka policija pokušavala je da utvrdi koliko je napadača 12. maja u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst, a potom i zapucalo na njih.

Prema saznanjima Vijesti, nakon dvostrukog ubistva i ranjavanja Miloša Pavićevića i Miloša Veškovića, koji su bili sa njima u stanu policija je pronašla biolške tragove na spaljenoj garderobi.

Upoređivanjem tragova sa onima koji su pohranjeni u policijskim bazama evropskih država, policija je navodno došla do jednog potencijalnog izvršiocaizvršioca. Nakon ubistva u Forstu, spekulisalo se da je reč o nastavku rata crnogorskih klanova i da je motiv osveta za neku od prethodnih likvidacija

Sagovornik tvrdi da jedan biološki trag pripada crnogorskom državljaninu koji je već nekoliko meseci iza rešetaka spuškog zatvora, a drugi državljaninu Bosne i Hercegovine koji je nedostupan pravosudnim organima Njemačke. Njega su, navodno, identifikovali istražitelji iz Švedske, jer je u toj državi ranije robijao.

Nakon ubistva Mijovića i Jovanovića i ranjavanja Pavićevića i Veškovića, nemačka policija pokušavala je da utvrdi koliko je napadača 12. maja u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst, a potom i zapucalo na njih...

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je bio sada pokojni Alan Kožar.

Bonus video:

03:00

NOVOSADSKE RACIJE: Mnogi prolaze pored najtužnijeg spomenika, a ne znaju kakav zločin krije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.