OSUĐENI ČLANOVI KRIMINALNE GRUPE IZ PANČEVA: Dobili su više od 20 godina zatvora zbog falsifikovanja novca!
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

OSUĐENI ČLANOVI KRIMINALNE GRUPE IZ PANČEVA: Dobili su više od 20 godina zatvora zbog falsifikovanja novca!

Oni su od septembra 2020. do hapšenja stavljali lažni novac u eurima u opticaj u Srbiji u apoenima od 50 i 200 eura

Objavljeno:

Četvorica pripadnika organizovane kriminalne grupe okrivljenih za izradu lažnih eura u štampariji u Pančevu priznali su krivicu i zaključili su sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu kojih su osuđeni na ukupno 21 godinu i 11 meseci zatvora i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000 dinara.

Na osnovu sporazuma, Specijalni sud u Beogradu je izrekao presudu kojom je Rajko Borenović osuđen na 6 godina i 9 meseci zatvora i novčanu kaznu od 120.000 dinara, Predrag Simić je osuđen 6 godina i 11 meseci zatvora i 80.000 dinara, Željko Dimitrijević 5 godina i 3 meseca zatvora i 80.000 dinara, dok je Dejan Gladić osuđen 3 godine zatvora i 80.000 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Oni su osuđeni na jedinstvene kazne zbog krivičnih dela - udruživanje radi vršenja krivičnog dela i falsifikovanje novca.

Bili su uhapšeni 27. januara ove godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupk u akciji koju su sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala.

Oni su od septembra 2020. do hapšenja stavljali lažni novac u eurima u opticaj u Srbiji u apoenima od 50 i 200 eura.

Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.