MISTIČNA UBISTVA MAJKI U BEČEJU: Divna i Nikola su na ISTI način PRESUDILI svojim majkama
Policija, Foto: Espreso.rs

UBISTVO MAJKE

MISTIČNA UBISTVA MAJKI U BEČEJU: Divna i Nikola su na ISTI način PRESUDILI svojim majkama

Dva skoro identična ubistva majki odgrala su se u kratkom vremenskom razmaku, u istoj opštini Bečej, i na razdaljini od svega 10 kilometara

Objavljeno:

Zaprepašćeni stravičnim zločinom za koji se za ubistvo majke Danice (57) sumnjiči njihova sugrađanka Divna Milošević (23), Bečejci još ne mogu da se oporave. Od sličnog događaja u bečejskoj opštini Bačko Gradište, kada je Nikola Flipčev (25), takođe udarcima, presudio svojoj majci Dušici.

Dva skoro identična ubistva majki odgrala su se u kratkom vremenskom razmaku, u istoj opštini Bečej, i na razdaljini od svega 10 kilometara.

Prvo ubistvo majke koje je potreslo spsku javnost dogodilo se u maju 2019. godine, kada je Nikola Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta ubio svoju majku Dušicu tako što joj je zatvorenom šakom zadao više udaraca u predelu glave i slepoočnice i naneo joj povrede usled kojih je preminula. Nakon toga je njeno beživotno telo zakopao u dvorištu kuće ispred pomoćnog objekta, a raku zatrpao i prekrio šutom i smećem.

Nikola je ubistvo majke krio devet meseci

Sin jedinac krio je devet meseci zločin, koji je otkriven tek februara prošle godine, kada je neko od komšija javio da se iz dvorišta kuće oseća jak smrad. Nikola je februara ove godine okrivljen pred Višim sudom u Zrenjaninu na osam godina zatvora.

- Nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku koji se vodio po optužnici višeg javnog tužioca u Zrenjaninu,Viši sud je okrivljenom izrekao i meru bezbednosti- obavezno psihijatrijsko lečenja i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Okrivljeni je neutvrđenog dana maja 2019.godine, u stanju kada je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena, usled šizotipalnog poremećaja, lišio života svoju majku- naveo je viši javni tužilac iz Zrenjanina, Zoran Đuran.

Nezadovoljan visinom izrečene krivične sankcije, javni tužilac je uložio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu sa predlogom da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem vremenskom periodu od osam godina.

Posle više od godinu i po dana, identičan zločin dogodio se pre dva meseca u Bečeju, a zbog sumnje za ubistvo Danice Milošević (57), u utorak je uhapšena njena ćerka Divna (23). Ona je majku do smrti udarala rukama i nogama i nanela joj povrede usled kojih je nesrećna žena preminula. Potom je njeno beživotno telo bacila u šaht isped kuće, a zatim ga zatrpala ciglama i peskom.

- Na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad, njenih službenika iz Policijske stanice Bečej i preliminarnih rezultata obdukcije, došlo se do ključnih dokaza da je Danica preminula nasilnom smrću-rekao je naš izvor.

Ćerka Divna je nakon užasnog zločina za koji se sumnjiči, pričala da se njena majka koja je bila udovica, udala za jednog čoveka i da više ne žive zajedno. Da se nešto čudno dešava, posumnjala je Daničina druga ćerka Monika Č. koja živi u Leskovcu. Pošto joj se majka nije odazvala na telefonske pozive, prijavila je njen nestanak i alarmirala je policiju.

- Moja mama je nestala pre mesec i po dana. Od tada gubi joj se svaki trag, a na mobilni telefon nedeljama nije dostupna-objavila je ćerka Monika na svom Fejsbuk profilu.

Bolest i akumulirani bes

Specijalista kliničke psihologije, dr Đorđe Popović, objašnjava da kod ubistva roditelja, u ovim slučajevima majke, postoje dve varijante.

- Prva varijanta je da su ubice ozbiljno psihički obolele osobe. Kod ubistva majke u Bačkom Gradištu, reč je o šizotipiji - ublaženoj šizofreniji za koju je karakteristično izrazito agresivno ponašanje prema roditeljima, mržnja koja se završi smrtonosnim atakom.

Druga varijanta je da su majke neadekvatne kao roditelji. Ne treba imati iluzije da je svaka majka na visini zadatka. Ima slučajeva i kada roditelj sistematski oštećuje potomka koji je relativno normalan, ali je kroz duži vremenski period izložen lošim postupcima, da bi na kraju eksplodirao do situacije da majku liši života-kaže dr Popović.

-Radi se o tome da je nečije agresivno i destruktivno ponašanje izazvano okolnostima koje se akumuliraju mesecima i godinama i mi ne možemo da znamo kako neka porodica funkcioniše. Svi mi izlazimo fini na ulicu, a onda se desi da neki „miran čovek iz susedstva“ počini zločin.

Kada govorimo o porodičnim obračunima, niti treba unapred ubicu tretirati kao obolelu osobu, niti ubijenog kao zdravog. Naravno, moguće je i da je potpuno obrnuto-zaključio je Popović.

Zar je za to potreban motiv za ubistvo majke?!

Meštani Bečeja u šoku od zločina, navode da se još nisu oporavili od prethodnog u Bačkom Gradištu.

-Ne možemo da verujemo da se ovako nešto ponovo dogodilo kod nas. Nema ničeg goreg, nego kad neko ubije rođenu majku. Zar je za to potreban motiv?! Ko uopšte može u tom slučaju da priča o motivu?-zgranuto pitaju i konstatuju meštani Bečeja.

Bonus video:

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.