UHAPŠEN SRBIN U ITALIJI! Pre 27 godina počinio je ubistvo u Bg-u, a tamo je postao deo najopasnijeg klana!
Ilustracija, Foto: Ap

UHAPŠEN ZBOG ZLOČINA

UHAPŠEN SRBIN U ITALIJI! Pre 27 godina počinio je ubistvo u Bg-u, a tamo je postao deo najopasnijeg klana!

Bio je deo najmoćnijeg klana

Objavljeno: 15:41h

U italijanskom gradu Kazerta, po interpolovoj poternici uahpšen je Predrag Petrović zbog ubistva koje je počinio 1994. u Beogradu.

On je posle tog zločina počeo da radi za jedan on najopasnijih klanova u Italiji - Kazalezi, a uhapšen je u četvrtak u blizini jednog tržnog centra, piše Kurir.

Za Petrovićem su i italijanski istražitelji tragali od oktobra 2019, kada je pobegao iz kućnog pritvora, u kojem je bio zbog više krivičnih dela.

- Srpski državljanin posebno se uplašio kada mu je pre bekstva iz kućnog pritvora stiglo rešenje o ekstradiciji u Srbiju zbog ubistva 1994, za koje nisu saopšteni detalji, pa je rešio da pobegne. Tražili su ga skoro dve godine i zbog raznih zločina koje je počinio kao član ozloglašenog klana Kazalezi, a među kojima su i razne krađe, šverc oružja i prijem ukradene robe. Ta dela počinio je u periodu od od 1999. do 2015. - ispričao je za italijanske medije izvor iz istrage.

Italijanska policija je početkom ove godine dobila saznanja da se Petrović s porodicom krije u Kazerti, pa se krajem februara obruč oko njega suzio i u četvrtak mu je na ulici napravljena policijska zaseda.

- On je u Italiji prvi put uhapšen 2016, kada su isplivali dokazi da švercuje oružje za kriminalnu grupu Kazalezi, a tada je uhapšeno još 20 osoba koje su bile povezane s ovim prljavim poslovima. Istraga o ovoj grupi započeta je još u septembru 2012, zahvaljujući svedoku-saradniku Paskvalu Favi. On je tužiocima ispričao kako klan Kazalezi dolazi do oružja koje je modifikovano i bez serijskih brojeva - naglašava izvor.

Petrović je do 2019. proveo tri godine čekajući odluku o izručenju Srbiji, a sada će naša zemlja na to čekati još godinu i pet meseci dok on ne odsluži pomenutu zatvorsku kaznu, na koju je osuđen zbog zločina u Italiji.

Droga uz dozvolu

Italijanski kriminolog Alesandro Ćeći za srpske medije izjavio je jednom prilikom da je za većinu kriminalnih aktivnosti na Apeninskom poluostrvu neophodna saglasnost tamošnje mafije.

- Nije moguće biti kriminalac u Italiji bez dozvole italijanskih kriminalnih organizacija. Za trgovinu narkoticima ta dozvola je obavezna. Čak i sitni kriminalci koji se bave dilovanjem droge odgovaraju direktno kalabrijskoj Ndrangeti, koja je i međunarodni lider u ovoj oblasti kriminala - kaže Ćeći.

On je naglasio i da je u poslednje vreme registrovana ozbiljna saradnja nekoliko srpskih kriminalnih organizacija čije su baze u Srbiji sa kalabrijskom mafijom, i to u poslovima trgovine sintetičkim drogama.

Vođa klana odležao 19 godina

Paskval Zagarija zvani Bin Laden, jedan od vođa klana Kazalezi, sredinom februara izašao je iz zatvora nakon odsluženih 19 godina iako je bio osuđen na 22 godine, pa je to smanjeno nakon žalbe advokata. Prošle godine je zbog bolesti nekoliko meseci proveo u kućnom pritvoru, uz nadzor policije i lekara, jer su bolnice bile prepune pacijentima zbog koronavirusa.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.