KO JE ZAPRAVO GORAN PAPIĆ? MUP je napustio posle Stefanovića, a sa Dijanom Hrkalović je bio baš blizak!
Goran Papić, Foto: Foto: Kurir, Printscreen

ko je on?

KO JE ZAPRAVO GORAN PAPIĆ? MUP je napustio posle Stefanovića, a sa Dijanom Hrkalović je bio baš blizak!

Navodno, njegovo prvo radno mesto u MUP bilo je u Odeljenju za poslove bezbednosti

Objavljeno:

Goran Papić, koji je danas uhapšen, nekada je bio zamenik načelnika SBPOK. Ostavku je podneo samo nekoliko dana nakon imenovanja novog ministra policije Aleksandra Vulina, krajem oktobra prošle godine.

Navodno, njegovo prvo radno mesto u MUP bilo je u Odeljenju za poslove bezbednosti pri kabinetu ministra policije, a pominjalo se i da je radio u Odeljenju za opservaciju i dokumentaciju i u Službi za specijalne istražne metode, da bi na kraju završio u SBPOK.

Inače, u vreme dok je na čelu policije bio Nebojše Stefanovića, Papić je brzo napredovao u karijeri, često je u javnosti istican kao visoki funkcioner MUP.

Određeno mu zadržavanje do 48 časova

Naime, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšen bivši zamenik načelnika Službe za borbru protiv organizovanog kriminala Goran Papić.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević. "Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", dodala je Rakočević. Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva sa policijskim službenicima MUP-a Srbije.

U javnosti je neretko povezivan i sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, sa kojom je navodno bio izuzetno blizak, o čemu svedoči i zajednička fotografija, koju Kurir objavljuje. Navodno, bio je njen čovek od poverenja.

I Papić i Hrkalovićeva su se pominjali u aferama vezanim za prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice.

Papić je kum Nebojše Stefanovića. Njegov brat je biznismen Aleksandar Papić, čije se ime pominjalo veoma brzo po hapšenju kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Bonus video:

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.