Uhapšeni ruski novinari na Kosmetu, proteruju ih u Centralnu Srbiju!
Foto: AP

Nisu im po volji

Uhapšeni ruski novinari na Kosmetu, proteruju ih u Centralnu Srbiju!

Oni su boravili na Kosovu i Metohiji kako bi organizovali posetu Rusiji za decu sa Kosova i Metohije. Usput su snimali i pravoslavne manastire radi budućeg dokumentarnog filma o Kosovu i Metohiji
Objavljeno: 10:23h

Novinari ruskog „Njuz fronta“ Oksana Sazonova i Sergej Belous, koji su u četvrtak uveče oko 19 časova uhapšeni na Kosovu i Metohiji, biće deportovani u Centralnu Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oksana Sazonova i Sergej Belous, koji su sinoć oko 19 časova uhapšeni na Kosovu i Metohiji, biće deportovani u Centralnu Srbiju, saopštio je na svom profilu na Fejsbuku rukovodilac „Njuz fronta“ Konstantin Knirik. „Informativni talas prisilio je ’kosovske vlasti‘ i njihove supervizore da donesu odluku o deportaciji. Prema mojim informacijama oni će uskoro biti deportovani u Srbiju, a tamo će već sve biti dobro“, napisao je Knirik na svojoj Fejsbuk stranici.

Oksana Sazonova i Sergej Belous boravili su na Kosovu i Metohiji kako bi organizovali posetu Rusiji za decu sa Kosova i Metohije. Usput su snimali i pravoslavne manastire radi budućeg dokumentarnog filma o Kosovu i Metohiji. „Novinare su optužili za nelegalan boravak na Kosovu, konfiskovali im fotografsku opremu. Ne dozvoljavaju im kontakt sa bliskim osobama niti sa predstavnicima diplomatske misije Rusije u Srbiji“, napisao je Knirik. Konstantin Knirik, šef „Njuz fronta“ izjavio je za Sputnjik da je telefonski razgovarao sa Oksanom Sazonovom, novinarkom koja je uhapšena na Kosovu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.