U SRBIJI UBIO ČOVEKA DUGOM DEVETKOM, NA KRIMU POSTAO ZVEZDA! Ko je Karabašević i šta je radio 14 godina u bekstvu?
Slaviša Karabašević, Foto: Kompromat.ru

strašno

U SRBIJI UBIO ČOVEKA DUGOM DEVETKOM, NA KRIMU POSTAO ZVEZDA! Ko je Karabašević i šta je radio 14 godina u bekstvu?

Interesantno je da on uopšte nije vodio život begunca, već život kulinarske zvezde

Objavljeno:

Slaviša Karabašević (50), koji je pre godinu dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu po poternici koju je Srbija raspisala za njim zbog ubistva, do kraja godine trebalo bi da bude izručen u Srbiju.

Karabašević, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva u okolini Požarevca 2002. godine, tokom skrivanja od srpskog pravosuđa postao je poznati kuvar i ugostitelj na Krimu, ali i javna ličnost.

- Rusko pravosuđe donelo odluku da bude ekstradiran Srbiji, pošto im je dostavljena sva dokumentacija koja potvrđuje da je osuđen u našoj državi - potvrđeno je za Kurir.

Proslavio se kao vlasnik restorana

Prema nezvaničnim informacijama, ugostitelj je iz Srbije pobegao 2005, čim je pušten iz pritvora, i u bekstvu je bio punih 14 godina. Interesantno je da on uopšte nije vodio život begunca, već život kulinarske zvezde.

- Na Krimu se proslavio kao vlasnik popularnog restorana u centru Sevastopolja "De Slaviš". Mediji su pisali o njemu, hvaleći njegovu kuhinju.

Tokom skrivanja na Krimu begunac iz Srbije je davao intervjue i fotografisao se za lokalne novine, a između ostalog je rekao i da je kuvarsku karijeru počeo sa 17 godina u Nemačkoj, gde je prao sudove i pomalo kuvao u jednom restoranu. Onda ga je, kako je rekao, primetio čuveni kuvar Viticigman i oduševio se njegovim kačamakom sa čvarcima, maslinovim uljem i parmezanom.

Navodno je u njegovom objektu često sedeo i bivši gubernator Sevastopolja, ali i mnoge druge viđene ličnosti. Niko nije znao da je on zapravo u Srbiji osuđen zbog ubistva i prevare - otkrili su mediji posle hapšenja 5. avgusta 2019, kad je filmska priča Srbina dobila neočekivan obrt.

Njegovi prijatelji s Krima pokušali su da ga odbrane, a pisali su i peticije da se pusti iz pritvora. Tvrdili su da im je pričao da je u domovini progonjen, jer je učestvovao u ratu, prenosi Kurir.

Pet metaka iz "duge devetke"

Karabašević je 2003. bio oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. je pušten iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje, posle kog je proglašen krivim, održano u njegovom odsustvu.

- Zbog toga, posle izručenja Srbiji, imaće pravo da traži ponavljanje postupka - objašnjava sagovornik.

Međutim, prema odluci požarevačkog Višeg suda, Karabaševiću je kazna dosuđena zbog toga što je u julu 2002. ubio Elvisa Žeželja (30).

- Prema navodima optužnice, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka" u ataru sela Melnica. Potom je nazvao Elvisovog prijatelja M. K., koji živi u Nemačkoj, i rekao mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, osuđen je i za prevaru.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.