POLICAJAC NEMANJA JE HEROJ SRBIJE: O njemu se priča i to sa ogromnim razlogom, svaka čast čoveče! (FOTO)
Nemanja Ćelap, Foto: Kurir/Privatna arhiva

heroj

POLICAJAC NEMANJA JE HEROJ SRBIJE: O njemu se priča i to sa ogromnim razlogom, svaka čast čoveče! (FOTO)

Pokušao sam da otvorim njegova vrata, ali nisam uspeo, jer su od udarca bila sabijena

Objavljeno:

Policajac koji je danas pružio pomoć povređenom motociklisti u Ripnju, upravo je saobraćajni policajac Nemanja Ćelap.

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas na kragujevačkom putu kod Srednjeg Prnjavora u podavalskom naselju Ripanj, a u toj nezgodi povređen je motociklista N. L., kada se sudario sa automobilom marke "volvo".

Prvi u pomoć povređenom muškarcu priskočili su putnici iz autobusa koji je prolazio tuda ubrzo nakon nesreće.

- Srećom u autobusu je bio jedan policajac i on je izašao prvi da vidi šta i kako treba. Mislim da je on i zvao policiju i Hitnu pomoć. Ubrzo potom je došla i neka žena koja je rekla da je zdravstveni radnik i ona je pomogla koliko je mogla - priča jedan od očevidaca saobraćajke.

Nemanja Ćelap
foto: Kurir/Privatna arhiva

Redakcija Kurir je uspela je nezvanično da sazna o kom policajcu je reč - Nemanji Ćelapu. Ono što nas je posebno obradovalo, jeste informacija da je naša redakcije već 2019. godine pisala o podvigu takođe Ćelapa, koji je i tada spasio Beograđanina D. M. sigurne smrti.

Naime, 24. decembra 2019. dogodio se udes u kom je automobil stranih tablica udario u drugi, koji se kretao u istom smeru, u trenutku kada je skretao sa Kružnog puta ka Bubanj potoku. Stranac je, kako smo saznali, obilazio kolonu i pri velikoj brzini udario u automobil Beograđanina.

- Pokušao sam da otvorim njegova vrata, ali nisam uspeo, jer su od udarca bila sabijena. Video sam drugog vozača i njegove putnike. Dozivao sam ih da pomognu, da otvorimo vrata, ali nisu se obazirali. Gledali su štetu na kolima - priča Ćelap i dodaje:

- Uspeo sam sam da otvorim suvozačeva vrata. D. M je bio vezan, nisam smeo da diram pojas da se on ne bi pomerio. Video sam da mu je jezik zatvorio protok vazduha. Uspeo sam da mu izvučem jezik, a on je počeo da diše. Zvao sam 192 i Hitnu. Dok smo ih čekali samo jedno mi je bilo na pameti. Da mladić izdrži dok lekar dođe. Objašnjavao sam mu da se ne pomera i zapitkivao ga nešto nebitno kako bi sve vreme bio budan ali i da što manje obraća pažnju na povrede koje je imao - rekao je tada ovaj mladi policajac.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.