MARJANA NEMA KO DA SAHRANI! Sarin ubica tražio socijalnu pomoć, nije imao od čega da živi posle svih zlodela
Ubijena Sara/Marjan S., Foto: Foto: MUP/Facebook

JEZIVO

MARJANA NEMA KO DA SAHRANI! Sarin ubica tražio socijalnu pomoć, nije imao od čega da živi posle svih zlodela

Nakon dobijanja nalaza doneće se tužilačka odluka

Objavljeno:

Marjana Stamenkovića (47), osumnjičenog za ubistvo Sare Asanović (27) iz Vranja, koji se ubio prilikom hapšenja, prema saznanjima Kurira nema ko da sahrani.

Kod takvih slučajeva grad snosi troškove sahrane preko Centra za socijalni radi.

- Prema našoj odluci predviđeno je da kod takvih slučajeva grad preuzima troškove preko Centra za socijalni rad. Ukoliko pokojnika nema ko da sahrani ili ne želi to ide na teret grada i to nije prvi slučaj. Postoji u odluci o socijalnoj zaštiti takva stavka. Bilo je slučajeva najčešće kod korisnika novčane socijalne pomoći, porodica nije u prilici, neće ili ne može da sahrani pokojnika - napominje gradska većnica Danijela Milosavljević.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira Stamenković je podneo zahtev Centru za socijalni rad za novčanu socijalnu pomoć. Pretpostavlja se da niko nije želeo da brine o njemu, ali s obzirom na to da se radi o punoletnom licu niko nije ni obavezan.

U Centru za socijalni rad u Vranju još nema zahteva za ovaj slučaj.

- Prema proceduri nakon zahteva Centar proverava da li on ima nekoga od rodbine. Pronalazi i kontaktira rodbinu o tome da li žele ili ne žele da sahrane pokojnika. Odradi se službena beleška ukoliko ne žele i onda grad preuzima slučaj - objašnjava Milosavljević.

Nadležni u "Komradu" kažu da se njima u takvim slučajevima upućuje zvaničan zahtev od strane Centra za socijalni rad, ali prema saznanjima Kurira za sada nije stigao zahtev od bilo koga za sahranjivanje Marjana.

- Sahranu "Komradu" prijavljuje ili rodbina uz potvrdu o smrti pokojnika ili zahtev upućuje Centar za socijalni rad - objašnjava izvršni direktor u "Komradu" Nela Cvetković.

Prema saznanjima Kurira porodica ne želi da preuzme telo i sahrani Marjana.

Nakon obavljene obdukcije po nalogu Višeg javnog tužilaštva čeka se nalaz Zavoda za obdukciju iz Niša i balističko veštačenje oružja iz koga je pucano.

Nakon dobijanja nalaza doneće se tužilačka odluka.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.