JEDAN DETALJ SA KORONA ŽURKE ZAPREPASTIO POLICIJU! Šekularac odmah uputio APEL, ovo je prevršilo svaku meru!
Ranko Šekularac, Foto: Printskrin/Prva TV

strahotno

JEDAN DETALJ SA KORONA ŽURKE ZAPREPASTIO POLICIJU! Šekularac odmah uputio APEL, ovo je prevršilo svaku meru!

Šekularac je istakao i da nisu svi voljni da sarađuju

Objavljeno:

Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom "razbijanja" korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu.

"Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju mere Kriznog štaba vezani su sigurno za ovaj broj povećanja novozaraženih", istakao je Šekularac.

On je otkrio kako je protekao vikend komunalne milicije.

"Bilo je više od 400 kontrola, sa 24 tima komunalne milicije, koji su zatekli opet prekoračenje radnog vremena, a i veliki broj onih koji ne poštuju ni u toku dana koliko ljudi sme da bude u zatvorenom prostoru", rekao je on.

Šekularac je otkrio i jedan detalj sa korona žurke koji je ih je zaprepastio.

"Jedna nova stvar jeste da smo u jednom lokalu u Savskoj zatekli više od 150 lica, od kojih je više od 50 odsto bilo maloletno. Ovom prilikom apelujem na roditelje kao na odgovorna lica da utiču na njih i barem oni sa svoje pozicije daju doprinos smanjenju širenja virusa."

Šekularac je istakao i da nisu svi voljni da sarađuju.

"Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata, ali mi imamo mehanizme i načine da se i sa tom situacijom izborimo. Jedinica interventne policije nam je velika podrška", objasnio je on.

Takođe, neće kazna stići samo vlasniku ugostiteljskog lokala u kojem su prekršene mere, već isto čeka i svakog gosta koji se tu zatekne bez maske.

"Svakom gostu ćemo pisati kazne za nenošenje maski, više od 250 lica smo u toku vikenda sankcionisali. Kazna je 5.000 dinara, 2.500 ako se plati u roku od 8 dana", zaključio je Šekularac.

(Espreso/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.