KOLIKO KOŠTA KORONA ŽURKA? Tri puta razmislite pre nego što odete, zbog bančenja možete i u zatvor!
Ilustracija, Foto: SCREENSHOT

užas

KOLIKO KOŠTA KORONA ŽURKA? Tri puta razmislite pre nego što odete, zbog bančenja možete i u zatvor!

Samo sinoć, u Beogradu je desetak policajaca i komunalnih milicajaca upalo u jedan lokal na Starom Sajmištu, gde su zatekli čak 400 gostiju

Objavljeno:

U proteklih nekoliko dana na stotine gostiju zatečeno je kako posle 20.00 časova boravi u ugostiteljskim objektima širom Srbije, ne prezajući od mera za subijanje korona virusa. Ljubitelji provoda morali bi da znaju da za tako neodgovoro ponašanje, osim novčanih kazni, mogu čak i krivično odgovarati i završiti iza rešetaka do tri čak tri godine.

Broj zaraženih korona virusom danima unazad varira od 1.000 do 2.000 inficiranih u 24 sata, a otprilike isti broj ljudi uveče se izbaci iz ugostiteljskih lokala zbog nepoštovanja propisa i mera za suzbijanje korona virusa.

Samo sinoć, u Beogradu je desetak policajaca i komunalnih milicajaca upalo u jedan lokal na Starom Sajmištu, gde su zatekli čak 400 gostiju u provodu, dok je u identičnoj akciji na Novom Beogradu došlo do incidenta kada je milicija sa policijom upala na žurku i pokušala da rastera goste, a organizatori napali službenike MUP. Isto se ponovilo i u Valjevu, a sa zabave je izbačeno 150 osoba.

Dan ranije, policija je prekinula žurku na Tašmajdanu na koju je došlo čak 1.000 zvanica! Trojica organizatora ove velike žurke su iste večeri i uhapšena.

Neodgovorno ponašanje sugrađana i vlasnika ugostiteljskih objekata može se sankiconisati na osnovu dva zakona, a prema Krivičnom zakoniku, bahati pojedinac može završiti na maksimalnih tri godine iza rešetaka, objašnjava beogradski advokat Nebojša Perović.

“Zakon kaže da ko za vreme epidemije opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine”, kaže Perović.

Paralelno sa tim, o kaznama govori i Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gde je objašnjeno da će se novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara kazniti svako ko ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama koje donose nadležni organi u skladu sa ovim zakonom, a kojima se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Bonus video:

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.