OSUĐEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA! Simonović dobio 4 godine robije
Dragoljub Simonović, Foto: Vladimir Šporčić

stigla pravda

OSUĐEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA! Simonović dobio 4 godine robije

Kaznu dobio zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića

Objavljeno: 12:25h

U Drugog osnovnom sudu u Beogradu danas je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa", u decembru 2018. godine.

Podsetimo, slučaj paljenja kuće novinara lokalnog portala Info žig, Milana Jovanovića, izazvao je veliku pažnju javnosti. Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u kojoj su bili njegova supruga i on, kada su na garažu koja je u sastavu kuće bačeni molotovljevi kokteli. Jovanović i njegova supruga su uspeli da pobegnu.

Nedugo nakon što mu je zapaljena kuća, nepoznati napadači provalili su i u iznajmljen stan na Banovom brdu gde je Jovanović bio smešten.

Kao nalogodavac paljenja kuće, optužen je Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik beogradske Opštine Grocka u kojoj je i kuća oštećenog Jovanovića. Simonović je uhapšen 25. januara 2019, zbog sumnje da je naložio taj zločin, a na slobodu je pušten 7. marta posle 40 dana u pritvoru.

Osim Simonovića, koji je optužen kao nalogodavac paljenja kuće Jovanovića, u ovom procesu kao izvršioci i pomagači optuženi su i Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković.

Prvostepena presuda izrečena je danas Dragoljubu Simonoviću, koji se tereti da je podstrekivao na paljenje kuće Jovanovića zbog tekstova o njegovom radu dok je bio predsednik opštine Grocka, drugooptuženom Vladimiru Mihailoviću, kao i Aleksandru Marinkoviću, koji se tereti da je direktan napadač na kuću novinara.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.