DUŠAN JE PRE ZLOČINA NAPISAO PISMO: Da je uradio sve što je napisao, Violeta ni bila živa - umrla je od 39 uboda
Dušan Petronijević i Violeta, Foto: Printscreen

tuga i neverica

DUŠAN JE PRE ZLOČINA NAPISAO PISMO: Da je uradio sve što je napisao, Violeta ni bila živa - umrla je od 39 uboda

Više javno tužilaštvo je, međutim, Dušana optužilo za teško ubistvo po članu 114 za koje je u trenutku izvršenja najteža kazna 40 godina

Objavljeno:

Dušan P. (36) iz Koceljeve, koji je juče u Višem sudu u Šapcu prvostepeno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva Violete J. (19) pre zločina je napisao oproštajno pismo. Da je uradio kako je napisao Violeta bi danas bila živa, a on ne bi robijao.

Napisao je kako će da ode iz Koceljeve i Violeti ostavlja psa, ukoliko ona želi da ga uzme. Među skoro 200 fotografija koje je pre tragedije Dušan objavio na svom profilu bila je i ona sa psom koji je, očigledno, oboma bio ljubimac.

- Ne zna se kada je pismo napisao, ali je pronađeno kod njega prilikom hapšenja. Pošto je uradio sve suprotno, nikoga nije previše zanimalo, osim njegovog advokata... Odbrana se, naime, pozivala na pismo pokušavajući da dokaže da Dušanu treba da se sudi po članu 113. Krivičnog zakonika, za "obično", a ne za "teško ubistvo" - navodi izvor Telegrafa.rs.

Više javno tužilaštvo je, međutim, Dušana optužilo za teško ubistvo po članu 114 za koje je u trenutku izvršenja najteža kazna 40 godina, a par meseci kasnije izmenama Krivičnog zakonika ova kazna je zamenjena doživotnom robijom.

- Pošto nije postupio kako je naveo, ja pismo tumačim kao pripremanje odbrane pre izvršenja krivičnog dela. Takođe, neiskreno i uvredljivo je napisao da kuče ostavlja Violeti. Zar njen život vredi kao život kučeta - komentariše Dušan Pašić, advokat Violetine porodice.

U istrazi, kao i tokom sudskog procesa veštak psihijatar je tvrdio kako je Violeta pretrpela višestruko veće duhovne patnje od uobičajenih koje žrtva trpi prilikom lišenja života, a patolog je naveo da se radi o bolovima vrlo jakog intenziteta najmanje 10 minuta. To je potkrepilo optužnicu za teško ubistvo na svirep i podmukao način.

- Na njenom telu je bilo 39 uboda nožem, od kojih je 29 napadnih udaraca najviše u levom vratnom delu i glavi, a nekoliko na levoj strani leđa. Takođe, imala je i sekotine na rukama koje je zadobila kada se branila od napadača - navodi naš izvor.

Kada je Dušan tog jutra došao Violetinoj kući ona je još bila na poslu. Razgovarao je normalno sa njenim ocem Dragišom koji nije ni slutio da će se nešto kasnije u njegovoj kući dogoditi stravičan zločin.

Dušan je naveo oca da pomisli kako Violeti ne preti nikakva opasnost i tako se podmuklo našao sa njom u sobi kada se vratila kući. Nekoliko minuta kasnije započeo je krvavi pir. Kada je čuo jauke i zapomaganje otac je otrčao u sobu i ćerku oblivenu krvlju potom automobilom prevezao do Doma zdravlja u Koceljevi.

Na zadnjem sedištu, sa krvavim nožem u ruci, Dušan se povezao od Batalaga do Koceljeve i kada su stigli ispred hitne službe mirno otišao svojoj kući.

Uhapšen je i od tada je u pritvoru. Njegova porodica mu nije angažovala advokata, a na sudu ga je po službenoj dužnosti zastupao branilac iz Krupnja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.