POKUŠAJ OTMICE U ARANĐELOVCU? Muškarac presreo devojčicu dok se vraća iz škole i POZVAO JE DA UĐE U VOZILO
Pokušaj otmice, Foto: Profimedia

pokušaj otmice

POKUŠAJ OTMICE U ARANĐELOVCU? Muškarac presreo devojčicu dok se vraća iz škole i POZVAO JE DA UĐE U VOZILO

Slučaj je prijavljen policiji, a devojčica je do najsitnijih detalja opisala šta se dogodilo

Objavljeno:

Društvenim mrežama pre nekoliko dana počela je da kruži vest o otmici devojčice (8) iz Aranđelovca. Ubrzo su počele da se šire i vesti o tome kako joj je nepoznati muškarac usred bela dana nudio čokoladu i pozvao je da uđe u njen auto.

Majka devojčice, Mirka, kaže za portal Telegraf.rs da nisu tačni navodi da je njenoj ćerki neko nudio čokoladu, već da ju je plavim automobilom presreo na ulici kada se vraćala iz škole i pozvao je da uđe u vozilo.

- Sve se desilo prošlog petka, ali je ona o tome ćutala do srede. Kada je došla kući tog dana, bila je uplašena, primetila sam da se nešto čudno dešava. Nije htela da ode do prodavnice, niti da vozi rolere, da se druži, već samo da bude sa mnom. U sredu mi je rekla da ne želi da ide u školu i počela je da plače - započinje Mirka.

Kako kaže, ćerka joj je ispričala da se pred njom zaustavio plavi auto i da ju je nepoznati muškarac pozvao da uđe.

- Uvek smo joj pričali da ne razgovara sa nepoznatim osobama i da nikad ne uzima ništa od njih, već da pobegne u prvo dvorište na koje naiđe. Ona je to i uradila - odmah je utrčala u dvorište prodavnice koja je bila pored. Toliko je bila uplašena, da se bojala i u školu da ide posla toga - priča naša sagovornica.

Mirka je tada, u sredu, pozvala policiju u Aranđelovcu i prijavila slučaj.

- Uzeli su moj broj telefona i inspektorka me je odmah pozvala i došla kod nas, uzela izjavu od moje ćerke. Videla je da je registracija AR, ali nije zapamtila broj. Čak je i u knjigama pokazala koja je boja njegovog automobila - objašnjava devojčicina majka.

Nije jedinstveni slučaj?

Ovo, kaže, nije jedinstven slučaj u njihovom gradu. Od roditelja jednog dečaka koji takođe pohađa OŠ "Sveti Sava" u Aranđelovcu, čula je da su i njihovog sina pokušali da namame da uđe u auto.

- Kada sam prijavila to direktoru, on mi je rekao da se slično desilo jednom dečaku. "Mali, ideš peške, dođi da te povezem", rekao mu je neki muškarac, ali je on bio u belom automobilu. Na sreću, dete je pobeglo - priča Mirka koja dodaje da je bilo i sumnje u istinitost reči dece.

- Međutim, moja ćerka je jedva čekala da policija dođe i da im ispriča šta se desilo. Objasnila je i kad je taj čovek došao, s koje strane, u koju ulicu je otišao. Čak je i zapazila da su mu gume bile kaljave. Čak sam je i pitala da li je to istina, a ona mi je rekla: Da li biste mi svi verovali da sam ušla u auto i da me je on odvezao i ubio?" Znam da nije slagala, jer takav strah nikad nisam videla u njenim očima - kaže naša sagovornica navodeći da je posle toga u blizini škole postavljen policajac u civilu.

Iz policijske stanice Aranđelovac navode za naš portal da informacije o ovom slučaju ne mogu da otkrivaju, s obzirom na to da je reč o maloletnoj osobi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.