KELJMENDI SASLUŠAVAN TRI SATA U LOZNICI: Dovodi se u vezu sa Darkom Elezom i kavačkim klanom
Naser Keljmendi, Foto: Printscreen Youtube/Kanal von informationcenter0

NARKO-BOS

KELJMENDI SASLUŠAVAN TRI SATA U LOZNICI: Dovodi se u vezu sa Darkom Elezom i kavačkim klanom

Priveden je u svojstvu građanina na informativni razgovor kao bezbednosno interesantna osoba

Objavljeno:

Najpoznatiji narko-bos sa Kosova i Metohije Naser Keljmendi, koji se nalazi na crnoj listi SAD, priveden je juče u Loznici, a nakon informativnog razgovora koji je trajao skoro tri sata on je pušten.

Prema nezvaničnim informacijama, Keljmendi je oko 13.30 viđen u jednom hotelu na ulazu u grad. Nekoliko minuta kasnije, stigla je i policija, koja je Keljmendija, koji se dovodi u vezu i sa nedavno uhapšenim Darkom Elezom i sa kavačkim klanom, privela na saslušanje.

Nije se opirao

- Priveden je u svojstvu građanina na informativni razgovor kao bezbednosno interesantna osoba. Nije pravio nikakve probleme, mirno je pošao u stanicu. Takođe, u stanicu je dovedena i žena J. B. (40) iz Loznice, u čijem je društvu bio. Policija je pregledala i Keljmendijev džip - kaže izvor iz istrage.

On navodi da je policiju interesovalo koji je razlog Keljmendijevog dolaska u Srbiju, kod koga boravi i koliko planira da ostane.

- Prema operativnim podacima policije, Keljmendi se dovodi u vezu s kavačkim klanom i Darkom Elezom, koji je krajem prošle godine uhapšen u Beogradu po poternici iz Bosne. Važi za jednog od najjačih bosova balkanskog podzemlja i zbog toga je njegovo prisustvo u Loznici i te kako interesantno za službe bezbednosti - kaže izvor Kurira i podseća da je, pored Eleza, nedavno uhapšen i Veljko Belivuk, koji je bio na „istoj strani“ u obračunu klanova u podzemlju.

- Interesantan je momenat Keljmendijevog dolaska u Srbiju, jer su mu u poslednja dva meseca uhapšeni saradnici - kaže on.

Podsetimo, Keljmendija, koji ima državljanstvo Srbije i Bosne i živi u Peći, američka DEA i Stejt department su 2012. označili kao jednog od vodećih narko-bosova na Balkanu.

- Keljmendija i njegove sinove često nazivaju „jatačkom porodicom“, jer su navodno na Kosovu i Metohiji u jednoj od svojih rezidencija u više navrata pružali utočište pripadnicima kavačkog klana posle izvršenih zločina. Neko vreme se, navodno, kod njih skrivao i plaćeni ubica Čaba Der, koji je inače s Elezom u zatvoru Sremska Mitrovica služio kaznu do 2017. godine - dodaje sagovornik.

Jedan od najmoćnijih ljudi balkanskog podzemlja, čije se bogatstvo navodno meri milionima, 2013. je bio optužen za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila švercom droge, ali i ubistvo poznatog sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele.

Moćan u podzemlju

- Početkom 2018. prvostepenom presudom osuđen je za trgovinu drogom, ali ne i za ubistvo - podseća izvor.

O njegovim poslovima tada su pred sudom govorili brojni svedoci, među kojima je navodno bio i jedan trgovac drogom iz Beograda čiji identitet nije otkriven. On je tada, navodno, izjavio da je Keljmendijev uspon počeo posle razbijanja zemunskog klana u akciji „Sablja“ posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Ivana Buha tvrdi:

Čume je prijatelj s Keljmendijem

Ivana Buha
foto: Zorana Jevtić

Ivana Tulović, bivša supruga Ljubiše Buhe Čumeta, tokom svedočenja u Prištini, pred sudom Euleksa, 2015. optužila je tada još uvek zakonitog supruga da je blisko sarađivao s Naserom Keljmendijem, ali i da je s njim učestvovao u ubistvu.

Navodno je izjavila da je Keljmendi od njenog supruga tražio da nađe ljude da ubiju Ramiza Delalića Ćelu. Ispričala je i da je sa suprugom jednom odsela u Keljmendijevom hotelu u Ilidži i da je bila prisutna kada je narko-bos od njenog muža tražio da obezbedi „neke momke koji su pouzdani da izvrše neke likvidacije po Bosni“. Njene optužbe pred sudom nisu dokazane.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.