APELACIONI SUD PREINAČIO USLOVNU PRESUDU: Marija Janićijević osuđena na kućni pritvor!
Marija Janićijević, Foto: Kurir

NIŠ

APELACIONI SUD PREINAČIO USLOVNU PRESUDU: Marija Janićijević osuđena na kućni pritvor!

Pravosnažnu odluku je doneo Visoki savet sudstva na sednici od 27. avgusta 2019. godine

Objavljeno:

Apelacioni sud u Nišu delimično je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca u Leskovcu i preinačio uslovnu presudu Višeg suda u Leskovcu protiv bivše sudije Marije Janićijević iz Vranja i osudio je na kaznu od godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom. Ova kazna joj je izrečena zbog krivičnog dela kršenja zakona od strane sudije, prenose Novosti.

Protiv Marije Janićijević, tada sudije Osnovnog suda u Vranju, 17. decembra 2018. godine podignut je optužni predlog "zbog postojanja sumnje da je učinila krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika u pokušaju". Kako su "Novosti" tada pisale, sumnjalo se da je ona 19. maja 2017. godine u Vranju, postupajući kao sudija u sudskom postupku, donošenjem nezakonitih akata, pokušala da nanese štetu oštećenom N. Z., advokatu iz Vranja u iznosu od 500.000 dinara. Zbog specifičnosti slučaja, predmet je preuzelo leskovačko pravosuđe.

Ona je nešto ranije stavljena na stub srama zbog brojnih lascivnih fotografija koji je njen tadašnji partner ustupio medijima. Ispostavilo se da je i sama Marija Janićijević bila žrtva prevare i da je obmanuta, jer joj se partner predstavio kao sudija Kasacionog suda.

U septembru 2019. godine Janićijevićeva je formalno prestala da bude sudija Osnovnog suda u Vranju, pošto je odluka o prestanku sudijske funkcije objavljena u "Službenom glasniku".

Ona je razrešena sudijske funkcije zbog izvršenog teškog disciplinskog prekršaja iz Zakona o sudijama i Etičkog kodeksa, precizirano je tada u objavljenoj odluci.

Pravosnažnu odluku je doneo Visoki savet sudstva na sednici od 27. avgusta 2019. godine.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.