MISTERIJA SMRTI U SELU GALIBABINAC: Na Lidijinim pantalonama pronađena je Momčilova krv, ubica nikad nije pronađen!
Momčilo Stevanović/Svrljižanka Lidija Stejković, Foto: Foto: Privatna arhiva

užas

MISTERIJA SMRTI U SELU GALIBABINAC: Na Lidijinim pantalonama pronađena je Momčilova krv, ubica nikad nije pronađen!

Stejkovićeva je na suđenju negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve namešteno, a ročište je obeližilo prepucavanje između nje i sestre ubijenog, Toplice Kostić

Objavljeno:

Svrljižanka Lidija Stejković (49) pravosnažno osuđena na dve i po godine zatvora jer nije prijavila ubistvo svog prijatelja Momčila Stevanovića (59) iz Galibabinca, uhapšena je po poternici Osnovnog suda u Nišu jer se u zakonom predviđenom roku nije javila na izdržavanje kazne. Stejkovićka je lišena slobode 11. februara na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u Srbiju.

Podsetimo, poljoprivrednika Momčila Simonovića (59) iz Galibabinca kod Svrljiga nepoznati razbojnici su brutalno ubili u noći između 7 i 8 novembra 2016. godine ne bi li doznali gde drži novac a ne isključuje se ni mogućnost da mu je u toku iživljavanja stalo srce.

Simonović je, nađen mrtav 8.novembra u svojoj kući sa vezanim rukama i povezom na ustima.

- Na telu nisu uočene vidljivo smrtonosne povrede ili rane, ali nema sumnje da je čovek brutalno mučen. On je davljen ali još nema potvrde da je to direktan uzrok smrti. Moguće je da je doživeo srčani napad usled velikog intenziteta straha i bola koju je trpeo u toku iživljavanja razbojnika, rekao je izvor tada.

Ubrzo je policija uhapsila Lidiju koja je na sudu tvrdila da je za smrt svog prijatelja saznala nakon dva dana.

Stejkovićeva je na suđenju negirala krivicu, tvrdeći da joj je sve namešteno, a ročište je obeližilo prepucavanje između nje i sestre ubijenog, Toplice Kostić.

Lidiji je suđeno što, kako je sud obrazložio, nije prijavila teško ubistvo iako je znala da je prilikom razbojništva prema oštećenom primenjena sila i izvršeno krivično delo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 30 do 40 godina.

Ona se nalazila na licu mesta što su dokazale mrlje krvi sa njenih farmerica, koje su po nalazu veštaka sudske medicine Ivana Stojanovića nastale jer je stajala u blizini osobe koja je krvarila iz otvorenih povreda.

Za zločin u Galibabincu saznala sam dva dana kasnije od policije. Prvo su me teretili da sam tipovala Simonovića, dovela razbojnike u njegovu kuću i učestvovala u njegovom mučenju i ubistvu u noći između 7. i 8. novembra 2016. Potom su ukazali na neke krvave mrlje na maskirnim pantalonama, koje uopšte nisu moje, već od mog brata, koji je radio u Žandarmeriji. Strpali su me u pritvor ni krivu, ni dužnu, iako sam dva puta prošla poligraf - tvrdila je ona.

Inače, Lidija je najpre terećena za pomaganje u teškom ubistvu, ali ta optužba nije dokazana pa je aprila 2018. godine osuđena na godinu i po dana samo zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca. Tokom ponovljenog suđenja 2019. godine, izrečena joj je istovetna kazna ali i na tu presudu žalili su se i tužilaštvo i odbrana pa je Apelacioni sud novembra prošle godine presudu preinačio i izrekao joj zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.