OSTAVKA USLEDILA NAKON ŽESTOKOG PRITISKA! Udruženje sudija i tužilaca o odluci Tome Zorića
Tomo Zorić, Foto: Foto: Printscreen, Marina Lopičić

stavio tačku

OSTAVKA USLEDILA NAKON ŽESTOKOG PRITISKA! Udruženje sudija i tužilaca o odluci Tome Zorića

Tomo Zorić podneo je ostavku nakon policijskog saslušanja jer je prošle nedelje viđen u društvu jednog od pripadnika kriminalne organizacije

Objavljeno:

Nalazimo da je odluka Toma Zorića da podnese ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca moralan čin vredan svakog poštovanja - saopštilo je Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Kako je UST dodalo u saopštenju smatraju da je ostavci Zorića prethodio "žestok i neprimeren pritisak unutar tužilačke organizacije".

- UST nalazi da bi državni, pa tako i pravosudni funckioneri, morali da imaju izrazito visok osećaj za odgovornost, uključujući i moralnu, te u tom smislu možemo samo da pohvalimo hrabru i nadasve moralnu odluku Tome Zorića da, štiteći poljuljani ugled pravosudnog organa samo na osnovu indicija, podnese ostavku. UST podseća da u istoj pravosudnoj organizaciji, drugi ljudi na mnogo značajnijim pozicijama, suočeni sa mnogo ozbiljnijim sumnjama da nisu poštovali minimum moralnih normi, nisu podnosili ostavke - saopštilo je ovo Udruženje.

Tomo Zorić podneo je ostavku nakon policijskog saslušanja jer je prošle nedelje viđen u društvu jednog od pripadnika kriminalne organizacije Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja. Zorić je rekao da tom mladiću izdaje stan i da su se zato našli. Nakon toga saslušan je u policiji

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.