STAVLJENA ZABRANA NA IMOVINU VELJE NEVOLJE I NJEGOVE EKIPE! Vulin: Neće moći nelegalno stečeno da prenesu deci!
Veljko Belivuk/Hapšenje, Foto: Stefan Stojanović

rat sa mafijom

STAVLJENA ZABRANA NA IMOVINU VELJE NEVOLJE I NJEGOVE EKIPE! Vulin: Neće moći nelegalno stečeno da prenesu deci!

Oduzimanjem protivpravno stečene imovine, kako je rekao Vulin, obesmišljava se i pomisao da se bavite kriminalom

Objavljeno: 13:02h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se istraga protiv organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković nastavlja, da se paralelno sprovode i finansijske istrage i da je već stavljena zabrana raspolaganja i otuđenja imovine svih osumnjičenih.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić insistira i od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Bezbednosno-informativne agencije traži da nema zaštićenih, da možemo i moramo, u skladu sa zakonom, da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv i da njegovo kršenje zakona može da bude oprošteno. Kada imate takvog predsednika i vrhovnog komandanta, onda nije teško raditi ovo što radimo“, rekao je ministar Vulin u Skupštini Srbije.

Kada je predsednik Vučić objavio rat mafiji, kako je naveo, predstavnici vanparlamentarnih opozicionih stranaka su to ismevali, a sada kada su videli kako se vodi borba protiv organizovanog kriminala, koju je naložio, pokrenuo i tražio predsednik Vučić, više se ne smeju.

„Sada pokušavaju da nađu brojne razloge, opravdanja zašto nešto u suštini nije ni trebalo da se desi, ali niko se više ne smeje. Država je pokazala svoju ozbiljnost“, rekao je ministar Vulin i dodao da je predsednik Vučić tokom ove važne akcije bio obaveštavan o svim koracima.

„Predsednik Aleksandar Vučić je važan, presudan politički deo borbe protiv organizovanog kriminala i zato su ove akcije uspešne“, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku dok se osumnjičeni pripadnici ove organizovane kriminalne grupe nalaze u zatvoru, sprovode se istražne radnje i finansijske kontrole, proverava im se imovina i Jedinica za finansijske istrage već je stavila zabranu otuđenja i raspolaganja imovinom svih osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Oduzimanjem protivpravno stečene imovine, kako je rekao, obesmišljava se i pomisao da se bavite kriminalom, jer nećete moći nelegalno stečenu imovinu da prenesete svojoj porodici i deci.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.