OSNOVNI PRINCIP BELIVUKA JE "NEMA TELA, NEMA DELA": U nastavku borbe protiv kriminala očekuju se razna iznenađenja
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

DRŽAVA PROTIV KRIMINALA

OSNOVNI PRINCIP BELIVUKA JE "NEMA TELA, NEMA DELA": U nastavku borbe protiv kriminala očekuju se razna iznenađenja

Prema rečima Ljubana Karana, bivšeg oficira Kontraobaveštajne službe i potpukovnika u penziji ovakve likvidacije imaju potpis mafije

Objavljeno:

Hapšenje Veljka Belivuka, čoveka koji je od obezbeđenja u beogradskom klubu, postao strah i trepet u beogradskom podzemlju, čovek koji je toliko ojačao, da je umislio da je moćniji od države, jedna je od najvećih policijskih akcija posle akcije "Sablja". Hapšenja su isplanirana vrlo detaljno, bez ijednog ispaljenog metka, a u nastavku borbe države protiv kriminala, smatraju brojni stručnjaci, biće bombastičnih iznenađenja.

Velja Nevolja na stadionu

Svedoci-saradnici, potencijalni saradnici u policiji, drugi pripadnici klana, tek će se otkrivati, a informacije koje svakodnevno isplivavaju na površinu, pokazuju da su pripadnici ove kriminalne grupacije, bili poput Zemunskog klana, veoma brutalni u likvidacijama, a jedan od osnovnih principa kojim se rukovodio Velja Nevolja, je "nema tela, nema dela", te je zbog nedostatka materijalnih dokaza u brojnim svirepim ubistvima koje je naredio ili učinio, postao jedan od najopasnijih kriminalaca u Beogradu.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

Prema rečima Ljubana Karana, bivšeg oficira Kontraobaveštajne službe i potpukovnika u penziji ovakve likvidacije imaju potpis mafije.

- Oni su išli po principu "nema tela-nema dela", računali su na to da ako nema tela da se neće dokazati zločin. Ja u svojoj praksi nisam imao takav slučaj da neko pokušava da koristi kiseline za razaranje tkiva. Verovatno su gledali i pokušali da kopiraju ubistvo koje su počinili operativci Saudijske Arabije u ambasadi u Turskoj, kada su se rešavali tela novinara Džamala Kašogija. U samoj ambasadi su vršili hemijske načine uništavanja leša i ono što je bio produkt tih hemijskih razaranja to su puštali u kanalizaciju - objašnjava naš sagovornik koji pretpostavlja da je takav vid sakrivanja dokaza u slučaju "Belivuk" vrlo moguće bio inspirisan zločinom nad novinarom, koji je sledio javnost širom sveta.

Kako kaže nema drugih primera da je neko drugi na taj način pokušao da se reši leša.

- Koliko sam upoznat oni su i spaljivali delove tela, ali mislim da neće uspeti da sakriju to što su radili. Osim izjava svedoka, smatram da će istraživanje doći i do materijalnih dokaza. Sada se pojavljuju svedoci saradnici, neki od kriminalaca se prijavili za to. Oni bi mogli da kažu šta je bilo sa telima, kako su uništavana i gde su sakrivena - objašnjava Karan, koji ujedno i smatra da će svedoci saradnici biti kjučni u otkrivanju zlodela bande Belivuka.

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.