KAKO JE ZAISTA PAO BELIVUK? Namerno plasirana lažna informacija, Velja se upecao na smišljenu klopku policije
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

AKCIJA POLICIJE

KAKO JE ZAISTA PAO BELIVUK? Namerno plasirana lažna informacija, Velja se upecao na smišljenu klopku policije

Na ovaj način ga je policija pretekla i uhapsila dok je vozio svoj automobil "smart" koji je takođe nameravao da uništi

Objavljeno: 21:20h

Hapšenje grupe Veljka Belivuka je dugo planirano od stranje policije i BIA. U okviru ove akcije služba je namerno plasirala lažnu informaciju da će se privođenje izvršiti 5. februara. Ta informacija je stigla do Belivuka preko njegovog insajdera iz službe, nezvanično saznaje Politika.

BIA i policija su zapravo akciju pripemale za dan ranije kada je Belivuk verujući informacijama koje je dobio od svog insajdera počeo da radi na uništavanju dokaza.

Na ovaj način ga je policija pretekla i uhapsila dok je vozio svoj automobil "smart" koji je takođe nameravao da uništi.

Proteklih par dana se dosta govorilo o tome da su insajderi Belivukove grupe zapravo iz policije. Neka imena već izlaze iz okvira spekulacije jer se polako odmotava klupko zaposlenih u državnim institucijama, koji su osumnjičeni da su bili saradnici klana Veljka Belivuka.

Preksinoć su privedena dva policajca od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole (SUK) zbog pomaganja Belivukovoj grupi nakon hapšenja.

Privedeni su B.V. i P.L. za koga mediji navode da je bivši načelnik Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja droge, koji je sa te pozicije smenjen pre oko mesec i po dana.

Oni su otkriveni tako što su ih snimili prislušni uređaji koje je BIA postavila u stanu Veljka Belivuka.

Bonus video:

(Espreso/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.