LJEPOJU SU MUČILI I SEKLI 24 SATA, DELOVE TELA IZNOSILI OSAMNAEST PUTA: Otkriveni jezivi detalji svirepog ubistva
Jezivo, Foto: Foto:Mup.rs/ Zorana Jevtić, Criminal - Real Stories

jezivo

LJEPOJU SU MUČILI I SEKLI 24 SATA, DELOVE TELA IZNOSILI OSAMNAEST PUTA: Otkriveni jezivi detalji svirepog ubistva

Inače, kamere u blizini Veljine vikendice snimile su kako Ljepoju dovoze i uvode u kuću, ali nikad nije snimljeno da je on odatle i izašao

Objavljeno:

Pripadnik bande "Pink panteri" Milan Ljepoja zverski je mučen u kući strave u Ritopeku puna 24 sata, a njegovo raskomadano telo je u više navrata iznošeno odatle "opel astrom".

Kako Kurir saznaje, najnoviji detalji iz istrage otkrivaju da su dan pred njegov nestanak 9. decembra, oko 19 sati u kuću došli Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i njegova desna ruka, osumnjičeni Marko Miljković Mare.

Namamili ga

- Pošto su namamili Ljepoju da dođe iz Niša i na parkingu kod "Laste" se nađe sa osumnjičenim Dejanom Tešićem, Tešić ga je "pasatom" koji je nabavio Miljković odvezao do kuće u Ritopeku. Puna 24 sata, kako se sumnja, trajalo je njegovo mučenje. Odsekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsekli i glavu - otkriva izvor Kurira.

Sutradan, kad su završili monstruozno mučenje Ljepoje, za kog su navodno sumnjali da je blizak suprotstavljenom škaljarskom klanu i da namerava da s njima preuzme niško podzemlje, Belivuk i Miljković napustili su vikendicu. Izvor ovog lista kaže da su kamere u blizini kuće strave zabeležile da su se istog dana ponovo vratili na mesto zločina.

- Kamere su snimile njihove dolaske "opel astrom". Odlazili su i vraćali se u razmacima od pet do deset minuta, noseći u rukama torbe i kese. To su učinili čak 18 puta! Pretpostavlja se da su delove leša pakovali u kese i torbe i stavljali u "astru", koja je poslata na veštačenje - otkriva sagovornik i dodaje da su Belivuk i Miljković kuću na kraju napustili u BMW 760L.

U dokumentima tužilaštva, otkriveno je i da su u kući u kojoj su ubili "Pink pantera" zapalili njegovu garderobu, kiselinom pokušali da istope delove tela, a različitim hemikalijama čistili kuću od krvi, kako bi uništili tragove. Osim Belivuka i Miljkovića, kako smatra tužilaštvo, u ovom ubistvu učestvovali su i Dejan Tešić, vlasnik vikendice u Ritopeku Vlado Draganić, kao i nekoliko osoba.

Andrić je, podsetimo, uhapšen u velikoj policijskoj akciji zajedno sa ostalim osumnjičenima, a tokom operativnog rada na slučaju istražitelji su došli i do audio-zapisa u kojima se jasno čuje Andrić, koji nepoznatoj osobi čita poruku koju mu je Belivuk navodno poslao, a u kojoj najavljuje ubistvo.

- Došao je na genijalnu ideju da bude glavni u Nišu. Okuplja neke momke, pi***tine, i jedan od njih mi je preneo da se raspituje za tebe. Da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i da preuzme grad. Ne znam da li je to samo povezano sa Nišem ili sa Crnogorcima, ali mnogo jede g**na, pa da vidimo šta ćemo s njim i gde ćemo da ga oderemo, pa nek skuplja koga hoće na onom svetu - čita Andrić poruke koje je primio od Belivuka i sagovorniku objašnjava da je odgovorio da "ne zna ni kako Ljepoja izgleda, ali da je povezan sa Crnogorcima", i to sa "onom drugom stranom Crnogoraca".

Inače, kamere u blizini Veljine vikendice snimile su kako Ljepoju dovoze i uvode u kuću, ali nikad nije snimljeno da je on odatle i izašao.

U naredbi za pokretanje istrage protiv osumnjičenih navodi se da su njegovu likvidaciju pripremali mesec dana, kao i da su kao povod iskoristili navodna saznanja da Ljepoja namerava da likvidira Marka Andrića Kuzmana, njihovog čoveka od poverenja u Nišu!

Podsećanja radi, Belivuk i njegova grupa povezani su s kavačkim klanom, pa istražitelji veruju da pod "drugom stranom Crnogoraca" smatraju škaljarski klan, koji je od 2014. u krvavom ratu s "kavčanima".

Veljko Belivuk i Marko Miljković na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu branili su se ćutanjem. Odbranu, kako je za Kurir potvrdio advokat Nemanja Govedarica, nije želeo da iznosi ni njegov klijent Dejan Tešić, koji se sumnjiči da je Ljepoju dovezao do kuće u Ritopeku.

- Moj klijent kratko je izjavio da nije kriv i da će se u ovoj fazi postupka braniti ćutanjem - kaže Govedarica za Kurir.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.