SAMO NJIH DVE ZNAJU ŠTA SE TAČNO DOGODILO! Prošlo je pet dana od kad je učenica napala nožem nastavnicu!
Policija, Foto: Kurir/ Ana Paunković

misterija

SAMO NJIH DVE ZNAJU ŠTA SE TAČNO DOGODILO! Prošlo je pet dana od kad je učenica napala nožem nastavnicu!

Devojčica je pobegla kući, gde je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku.

Objavljeno:

Pet dana nakon što je odjeknula vest da je odlična učenica (14) Osnovne škole "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke napala nastavnicu matematike O. R. i nožem je posekla po glavi i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Kako su navele Novosti, devojčica se navodno naljutila na nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom testu, ali to su za sada samo spekulacije.

Draško Grujić iz Školske uprave Požarevac jutros je gostujući u Novom jutru TV Pink rekao kako se postupa u ovom slučaju, a, po svemu sudeći, ni Više javno tužilaštvo još nije dobilo prijavu.

Na pitanje voditeljke da li su okidač onoga što se desilo bili zadaci sa kontrolnog, Grujić je rekao "Ne, naravno da nije", prenosi Telegraf.

- Činjenice se još uvek utvrđuju. Danas je drugi sastanak tima za borbu protiv nasilja, gde će se uključiti i koleginica koja je povređena i dati izjavu. Preporučio sam im da to urade preko zuma (zooma), jer je koleginica još uvek kod kuće. Šta se tačno dogodilo, to znaju samo njih dve, jer su bile same u hodniku u tom trenutku i nije bilo video nadzora - kazao je Grujić.

Više javno tužilaštvo u Smederevu jeste nadležno za ovaj slučaj, ali još nije dobilo prijavu, što su ranije i potvrdili Telegrafu.

- Sada postupamo i mi i policija, na redu će biti i tužilaštvo, tim za borbu protiv nasilja još uvek nije doneo svoje zaključke, jer prikuplja sve relevantne podatke - dodao je Grujić.

U pitanju su osetljivi postupci, zatvoreni za javnost, a za krivično delo koje je eventualno počinila devojčica starosti 14 godina mogu se izreći samo vaspitne mere.

- Maloletnom detetu će biti pružena adekvatna podrška - kazao je Grujić.

On je objasnio da sledi takozvana "konferencija slučaja", odnosno sastanak gde se uključuju razne institucije, Centar za socijalni rad, zdravstvena ustanova i sl. kako bi se pružila podrška učenici.

Podsetimo, neverovatan incident dogodio se tokom prepodnevne smene, kada je učenica osmog razreda u holu škole ubola nastavnicu, nanevši joj, srećom, samo lakše povrede. Nastavnica je zadobila posekotinu na glavi i ukazana joj je pomoć u bolnici, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

Navodno, nikoga u holu škole nije bilo kada je učenica iznenada nasrnula na nastavnicu. Kako smo saznali, O. R. se nije nadala napadu, jer nije bila okrenuta licem ka devojčici. U to vreme, osmakinja nije ni imala čas matematike.

Devojčica je pobegla kući, gde je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku. Obe su dale izjavu policiji, a u školu su pozvani i prosvetni inspektori.

Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor, samo je kratko rekla da ne želi da komentariše slučaj i prekinula vezu.

Meštani Selevca u ponedeljak nisu mogli da govore o ovom slučaju, jer niko sa kim su Novosti pričale nije ni čuo šta se desilo. U školi su, kako se nezanično saznaje, svi šokirani ovim događajem.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.