UHAPŠEN PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI! Interpol ga 3 godine tražio, saučesnik mu bio bivši pripadnik "Crvenih beretki"
Elvis Ćatović bio meta, Foto: dan.co.me

šok

UHAPŠEN PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI! Interpol ga 3 godine tražio, saučesnik mu bio bivši pripadnik "Crvenih beretki"

Ubijeni Željko Pavkov je u Srbobranu bio poznat kao čovek koji živi na ivici zakona, ali su mnogi za njega govorili da je dobar drug

Objavljeno:

Po međunarodnoj poternici crnogorske policije u Srbiji je danas uhapšen Ljubomir Lazić, koji je tražen zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

On je osumnjičen za pokušaj ubistva Elvisa Ćatovića u Bijelom Polju 2018. godine.

Lazić, koji ima državljanstvo Republike Srbije i BiH, a rodom je iz Zemuna, je 2018. godine, zajedno sa Željkom Pavkovim Lalom (47) iz Srbobrana, inače bivšim pripadnikom "Crvenih beretki", došao u Bijelo Polje s namerom da ubiju Ćatovića.

Lazić, Pavkov i Ćatović su se našli nedaleko od kuće Bijelopoljca, a posle žučne rasprave, Pavkov i Ćatović su povadili oružje. Gotovo istovremeno je počela pucnjava u kojoj je Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Pucao Albancu u usta

Ubijeni Željko Pavkov je u Srbobranu bio poznat kao čovek koji živi na ivici zakona, ali su mnogi za njega govorili da je dobar drug. Bio je član Crvenih beretki. Učestvovao je na ratištima u Kninu i na Kosmetu 1999. godine, a ranjen je u Vukovaru. Kad je pre nekoliko godina saznao da mu je poginuo drug na Kosmetu, iz osvete je u pijanom stanju stavio pištolj i pucao u usta Albancu iz Srbobrana, vlasniku lokalne ćevabdžinice, koji je pukom srećom ostao živ. Željko je zbog toga bio pet godina u zatvoru, a Albanac se odselio iz Srbobrana.

Pavkovu se tokom okršaja nakon samo jednog ispaljenog hica zaglavio metak u cevi, a kasnije je utvrđeno da je pištolj koji je pronađen pored tela ubijenog bio prerađivan.

Sumnja se da je Pavkov od češke "zbrojevke" manjeg kalibra napravio "magnum 357", koji je većeg kalibra. Kad je pokušao da ispali hitac, metak se zaglavio u cevi, a crnogorski mediji su 2018. pisali da je to presudilo ko je "pobednik" vatrenog obračuna.

Ranjenog Lazića je kasnije policija saslušala u bolnici, ali on nije želeo da odgovara na pitanja, i određen mu je pritvor do 30 dana. Elvis Ćatović je nakon saslušanja uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom.

Veliki obrt je usledio kada je Lazić pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Čim je pušten on je napustio teritoriju Crne Gore, i za njim je bila raspisana poternica Interpola.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.