INTERPOL HAPSI DVOJE RUSA: Imaju veze sa EKSPLOZIJOM u BEJRUTU!
Ekplozija u Bejrutu, Foto: Youtube printscreen

luku je tada tresla snažna ekplozija

INTERPOL HAPSI DVOJE RUSA: Imaju veze sa EKSPLOZIJOM u BEJRUTU!

Interpol je takođe izdao crvenu poternicu za preduzetnikom iz Portugalije, koji je 2014. vršio inspekciju skladišta broj 12 u libanskoj luci, gde je bio uskladišten eksploziv

Objavljeno:

Interpol je izdao nalog za hapšenje ruskih državljana Igora Grečuškina i Borisa Prokoševa zbog eksplozije u luci Bejrut, javila je libanska nacionalna agencija NNA.

Grečuškin je bio vlasnik broda za suvi teret „Rosus“, koji je prevozio amonijum nitrat iz Batumija u Mozambik. Brod se neplanirano zaustavio u Libanu zbog tehničkih problema, ali su mu nakon inspekcije lučke vlasti zabranile povratak na more.

Zbog toga je Grečuškin bankrotirao i faktički napustio posadu: ruski i ukrajinski mornari morali su da ostanu u Bejrutu oko godinu dana, nisu dobijali platu ni hranu. Kapetan broda bio je Prokošev.

U avgustu prošle godine je zbog detonacije 2.750 tona amonijum nitrata, koji je carina zaplenila i uskladištila još 2014. godine, luku Bejrut potresla snažna eksplozija. U eksploziji je poginulo 190 osoba, a više od šest hiljada je povređeno.

Libanski sud je u oktobru prošle godine zatražio međunarodnu poternicu za Grečuškinom i Prokoševom. Interpol je takođe izdao crvenu poternicu za preduzetnikom iz Portugalije, koji je 2014. vršio inspekciju skladišta broj 12 u libanskoj luci, gde je bio uskladišten eksploziv.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.