Suđenje za udes kod Niša: Rodbina poginulog oprašta vozaču, on tvrdi da mu je u pivo sipana droga
Optužen za tešku saobraćajnu nesreću, Foto: Printscreen/Youtube

NEGIRAO KRIVICU

Suđenje za udes kod Niša: Rodbina poginulog oprašta vozaču, on tvrdi da mu je u pivo sipana droga

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka saobraćajne struke

Objavljeno:

Nišlija Nikola Slavković (29) optužen da je 7. decembra 2019. godine na putu Niš - Doljevac kod skretanja za Belotinac, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Ekrem Alimanović (49) iz Leskovca, a teško povređen njegov sin Kristijan (24), negirao je krivicu na današnjem suđenju.

Slavković se tereti da je vozeći pod dejstvom alkohola od 1,6 promila i pod uticajem kokaina, svojim vozilom BMW brzinom od 84 kilometara na čas, prešao iz desne u levu saobraćajnu traku i udario u "ford" kojim je upravljao Ekrem dok su njegov sin Kristijan i tast Ekrem gurali vozilo koje se pokvarilo.

Od siline udarca, oba vozila su odbačena i to na suprotne strane kolovoza, a BMW se prevrnuo na krov. Ekrem je na mestu ostao mrtav usled višestrukih povreda kičme, grudnog koša i rascepa jetre. Kristijan je zadobio teške povrede u vidu višestrukog preloma potkolenice, karlice, kao i povrede vratnog pršljena. Njegov deda Nezir, pukom srećom je prošao bez povreda ali je preživeo ogromnu psihičku traumu.

Slavković je priznao da je za volan seo pijan, ali je istakao da je to učinio zbog brige za svoju suprugu koja je tada bila u devetom mesecu trudnoće, a požalila se na bolove u stomaku.

- Te večeri sam odvezao svoju ženu kod njenih roditelja u selo Voljčinac, a zatim otišao u Niš kod druga koji me je pozvao da provedem veče sa njim. Otišao sam do naselja Rasadnik, gde stanujemo, i tu sam ostavio vozilo, a do njegovog stana sam se odvezao taksijem. Kod njega je bilo neko društvo, nisam ih sve poznavao, pričali smo uglavnom o sportu, popio sam sa njima par piva. Posle otprilike sat vremena me je pozvala supruga i požalila se da ima bolove u stomaku. Zabrinuo sam se, vratio sam se taksijem do stana, a onda odlučio da svojim vozilom odem do Voljčinca da bih bio uz nju. Na putu je magla bila gusta, uključio sam kratka svetla zbog loše vidljivosti, ali i da ne bih ometao druge vozače. Mimoišao sam se sa jednim automobilom, i nastavio svojom kolovoznom trakom kada sam osetio udarac. Vozilo u koje sam udario bilo je potpuno neosvetljeno - opisao je nesreću Slavković.

Pamti isprekidano

Kazao je da sve što se dešavalo nakon toga pamti isprekidano jer je glavom udario u vetrobransko staklo.

- Znam da sam bio u policiji u Doljevcu, pa na mestu nesreće, pa opet u policijskoj stanici u Nišu - objasnio je Slavković.

Na pitanje svog branioca, advokata Saše Kneževića, da li koristi alkohol i opijate, optuženi je dao eksplicitno negativan odgovor.

- Profesor sam fizičkog vaspitanja, vodim zdrav život, te večeri sam popio nekoliko piva i to je bilo sve. Međutim, nije umeo da objasni, odakle mu kokain u krvi.

- Zaista ne znam, jedino što mi pada na pamet je da mi ga je neko stavio u čašu sa pivom dok sam odlazio do toaleta - kazao je Nikola.

Tužilaštvo je želelo da zna da li je optuženi kontaktirao porodicu poginulog čoveka i nudio neku pomoć, a Slavković je kazao da on nije, da je njegov otac sa njima razgovarao ali da ne zna detalje njihove komunikacije.

Porodica preminulog ne želi da se Nikola kazni

Pred Višim sudom u Nišu danas je saslušan Kristijan Alimanović, njegova majka, Ekremova udovica Elizabeta i njen otac Nazir. Sve troje je promenilo iskaze iz istrage, i odlučilo da Nikolu ne goni. Čak su otišli toliko daleko da su zatražili da on ni u kom slučaje ne bude kažnjen zatvorom.

- On nije želeo da se to desi, i ja imam decu, taj dečko nije kriv, nije to uradio namerno. Moj muž ne može iz groba da izađe, Nikola ne bi trebalo da ide u zatvor - rekla je udovica stradalog čoveka.

Njen sin Kristijan je porekao sve što je kazao na saslušanju pred tužiocem, da je automobil bio osvetljen u trenutku nesreće, da su on i deda nosili zaštitne prsluke i da je otac okrivljenog dolazio u njihovu kuću i nudio oko 30.000 evra da Nikola ne ide u zatvor.

Kristijan promenio iskaz

- Promenio sam iskaz jer sam bio istraumiran kada sam prvi put davao izjavu. Dva meseca nisam znao da mi je otac mrtav pa ne znam ni šta sam pričao tužiocu. Sad se sećam da sam tati govorio da ostavimo kola jer su se pokvarila, a on je tražio da ga guramo. I dok smo ih gurali, prešli smo malo na levu stranu, osetio sam udarac i onesvestio se - bio je uporan Kristijan.

Na isti način postupio je i Nezir koji je tvrdio da je po prirodi zaboravan čovek, zbog godina i zbog traume, te da je i on pogrešio kada je pred tužilaštvom kazao da su upalili sva četiri migavca na kolima, da su imali svetleće prsluke i da im je otac optuženog nudio novac.

- Izgubljen sam čovek, ostavim ključeve pa ne znam da ih nađem. Nije taj dečko kriv, moj zet Ekrem je kriv što se ovo desilo - kazao je Nezir.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka saobraćajne struke.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.