MEĐU UHAPŠENIMA ZA UBISTVO NAVIJAČA I MARADONA? Pre 3 godine primio je 5 hitaca, iza sportiste se krio zelenaš?
Vladimir Jovanović Maradona, Foto: Printstkrin

krimi priča

MEĐU UHAPŠENIMA ZA UBISTVO NAVIJAČA I MARADONA? Pre 3 godine primio je 5 hitaca, iza sportiste se krio zelenaš?

Bio je usijana glava sa debelim dosijeom

Objavljeno: 11:53h

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Vladimira Jovanovića (32) zbog sumnje da je podstrekao na ubistvo navijača Partizana Timotija Stojanića, zvanog Džimi, koje je izvršeno 27. januara u Starčevu, na uglu ulica Nadelske i Matije Gupca.

Reč je o Starčaninu Vladimiru Jovanoviću, zvanom Maradona, MMA borcu, koji je dobro poznat istražnim organima, ali i javnosti jer je, pre tri godine, ispred jednog vrtića u Pančevu gde je ostavio dete, upucan sa više hitaca, od kojih je pet završilo u njegovom telu. Ipak, posle više operacija, uspeo je da preživi, a zbog napada na njega uhapšen je Beograđanin V. M.

Šta je motiv ovog brutalnog napada?

Iako je kao mlađi bio "usijana glava", prema jednoj verziji priče poslednjih godinu dana se primirio i okrenuo sportu. S druge strane, Jovanović, iako sportista, iza sebe ima krivični dosije. Ranije je privođen nekoliko puta, i to zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti.

Takođe, prema rečima meštana, poslednjih se godina navodno bavio i zelenašenjem, odnosno davanjem novca na kamatu, te postoji mogućnost da ga je upucao dužnik ili rival na kriminalnoj sceni.

Jovanoviću je, kao i njegovim saizvršiocima, koje je kako se sumnja, podstrekao na ubistvo Stojanića, na predlog nadležnog tužilaštva, određen pritvor do 30 dana. Isti im je određen kako boravkom na slobodi ne bi ometali istragu, a Maradoni i kako ne bi ponovio delo.

Iza rešetaka su i I. S. (36), D. K.(44) i A. P.(43), svi iz Starčeva, dok se još dva lica nalaze u bekstvu, od kojih je jedan, navodno, neposredni izvršilac zločina. Takođe, osumnjičenom I. S. se osim saizvršilaštva u ubistvu, na teret stavlja i proizvodnja i prodaja droge, marihuane, koja je prilikom pretresa nađena u njegovoj kući.

Podsetimo, Stojanić je upucan sa više hitaca iz vatrenog oružja, a teško ranjenog, jedan drugar ga je odvezao do ispred bolnice u Pančevu, gde ga je i ostavio u lokvi krvi. Uprkos naporima lekara, Stojanić je ubrzo preminuo. Policija je samo posle nekoliko sati uspela da identifikuje i uhapsi napadače. Ipak, za dvojicom koji su u bekstvu, još uvek se intenzivno traga.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.