DOBIO DESET GODINA ZATVORA! Bogdan je ubio BRATA IGNJATA, pa pokušao da zakopa njegovo telo
B.G., Foto: FACEBOOK / SCREENSHOT

JEZIVO

DOBIO DESET GODINA ZATVORA! Bogdan je ubio BRATA IGNJATA, pa pokušao da zakopa njegovo telo

Vest o ovom ubistvu, koje se dogodilo u avgustu 2019. godine potresla je celu Srbiju

Objavljeno:

Bogdan Gajić (24), iz Šapca osuđen je na deset godina zatvora za ubistvo starijeg brata Ignjata. Gajiću je u prvostepenom postupku kaznu izrekao Viši sud u Šapcu, na šta postoji pravo žalbe, piše Blic.

Vest o ovom ubistvu, koje se dogodilo u avgustu 2019. godine potresla je celu Srbiju. Bogdan Gajić je u porodičnom domu ubio svog dve godine starijeg brata Ignjata, a policija ga je uhapsila u redovnoj kontroli kako usred noći gura na građevinskim kolicima telo prekriveno belim čaršavom. U kolicima je bio ašov i lopata sa kojima je nameravao da zakopa brata u šipražje, nedaleko od kuće gde su živeli.

Motiv ubistva brata, navodno je bilo problematično ponašanje žrtve Ignjata Gajića, kome je, nakon višegodišnje torture i zlostavljanja čitave porodice, brat presudio.

U izjavama za Blic, nakon ubistva, komšije su svedočile da je Ignjat bio problematičan i nasilan, odlazio je od kuće, a neki su pričali da je imao problem sa drogom i zakonom.

Problemi u porodici i pre 7 godina

Kako je Telegraf.rs pisao, sedam godina pre zločina, 2012. godine, porodica Gajić prvi put je policiji prijavila da ih Ignjat zlostavlja. U to vreme on je bio srednjoškolac i nije mogao krivično da odgovara.

Međutim, 2016. godine ponovo su prijavili porodično nasilje, ali tužilaštvo nije smatralo da ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

U noći, kada se ubistvo dogodilo, roditelji su bili odsutni. Istraga je od prvog dana išla od pretpostavke da je Bogdan još pre podne bokserom i nožem usmrtio brata i u zoru narednog dana, krenuo u pravcu šume u blizini vodovoda da se otarasi tela.

Za Bogdana su pričali da je bio izuzetno tih i povučen, interesovao se za psihologiju i pokazivao talenat prema slikarstvu.

Inače, reč je o uglednoj šabačkoj pordici. Otac mladića, Petar, je slikar, a njegov rođeni ujak je bio proslavljeni Milić od Mačve.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.