ZBOG PRELEPE NIŠLIJKE PRETI MU 10 GODINA ROBIJE! Mikić je višetruki povratnik, a sada je optužen za pokušaj ubistva
Zatvor/ilustracija, Foto: Profimedia, Dado Djilas

ponovo zatvor

ZBOG PRELEPE NIŠLIJKE PRETI MU 10 GODINA ROBIJE! Mikić je višetruki povratnik, a sada je optužen za pokušaj ubistva

Advokat Sandra Rajković, branilac Mikića, rekla je u završnoj reči da tokom dokaznog postupka nije dokazano krivično delo koje se optuženom stavlja na teret.

Objavljeno: 27.01.2021. 13:15h

Zamenik višeg tužioca Aleksandar Kaličanin zatražio je u završnoj reči da Ivica Mikić (33) iz Niša bude oglašen krivim za pokušaj ubistva Nenada Mitrovića (38) iz Beograda i kažnjen kaznom od najmanje 10 godina i jedan mesec zatvora s obzirom na to da se radi o višestrukom povratniku.

Kaličanin je naveo da ostaje pri svim navodima optužnice smatrajući da je krivica Mikića dokazana te je predložio da mu se do pravosnažnosti presude produži pritvor jer još uvek stoje razlozi zbog kojih je i određen.

Advokat Sandra Rajković, branilac Mikića, rekla je u završnoj reči da tokom dokaznog postupka nije dokazano krivično delo koje se optuženom stavlja na teret.

- Nije postojao umišljaj da počini krivično delo a same povrede nanete su u stanju jake razdražljivosti usled vređanja i napada Nenada Mitrovića - rekla je Rajkovićeva u završnoj reči i zatražila od suda da bude oslobođen odgovornosti za krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. Ona je navela da se eventualno mogu steći elementi krivičnog dela nanošenje teške telesne povrede, ali je zatražila da ako sud odluči drugačije i utvrdi da je izvršio pomenuto krivično delo, da uzme u obzir sve olakšavajuće okolnosti, a pre svega da je izrazio kajanje za nanete povrede.

Mikić je i u završnom obraćanju pred sudom naveo da mu je žao zbog svega što se desilo.

- U trenutku napada na mene, to je bio delić sekunde, nisam mogao racionalno da razmišljam. Mnogo mi je žao što je došlo do takvih posledica. Osećam se krivim za delo koje sam počinio onako kako sam naveo pred istražnim organima - rekao je Mikić.

Kako "Blic" saznaje, Mikić je višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih dela i do sada je odgovarao za držanje droge, teške krađe, nasilje u porodici, ubijanje i zlostavljanje životinja. Poslednjim izmenama Zakonika o krivičnom postupku predviđeno je da se povratnicima ne može izreći manje od polovine raspona između minimalne i maksimalne zaprećene kazne.

Za ubistvo u pokušaju predviđena je kazna od minimalno pet do maksimalno 15 godina zatvora.

Napad u stanu devojke

Kako je “Blic” pisao, incident se desio u stanu Aleksandre P. L. (43) u Ulici Radnih brigada u Nišu sa kojom je Mitrović živeo, a koja se povremeno viđala i sa Mikićem.

Mikić se na prošlim ročištima branio da nije imao nameru nikoga da povredi i da je i Aleksandrin stan došao navodno samo da bi Mitroviću dao novac za kartu do Beograda i da zatraži od njega da ode, ali ga je ovaj psovao i udario u glavu.

On je rekao da je prethodnog dana uzimao heroin i da je cele noći i narednog jutra pio, ali su veštaci utvrdili da ova droga i alkohol, koje je uzeo pre svađe nisu bitno uticali na njegovo rasuđivanje.

Mitrović je pred sudom izjavio da je sve što priča Mikić "čista laž", da je došao sa prijateljem koji se predstavio kao policajac i da nije video da ima nož, već da je osetio samo ubode u telo, nakon čega je otrčao u KC Niš.

(Espreso.co.rs/Blic.rs/Branko Janačković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media